Haberler

Gürsu'da Yaşayan Suriyeliler Bilgilendirildi

Güncelleme:

Gürsu'da yaşayan Suriyeliler, Gürsu Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, hayatlarını idame ettirmelerini sağlayacak konularda bilgilendirildi.

Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bursa Toplum Merkezi tarafından organize edilen program kapsamında, Gürsu'da yaşayan Suriyeliler'in uyum sağlama ve hayatlarını devam ettirmede yardımcı olacak bilgiler sunuldu.
Toplantıda, geçici koruma kapsamında yürütülen iş ve işlemler ile Suriyeliler'e sağlanan fark ve hizmetler konu başlıklarında bilgiler sunuldu. İl Göç İdaresi Uluslararası Koruma Çalışma Grubu Uzman Yardımcısı Meltem Çetinkaya tarafından anlatılan konular kapsamında; evlenme ehliyeti, kimlik işlemleri ve benzeri işlerde izlenecek yollar, Geçici Koruma Yönetmeliği'nin getirdiği haklar anlatıldı.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Savaşın acısını yaşayarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizin ülkemizdeki yaşam koşullarına uyum sağlamasını kolaylaştıracak rehber niteliği taşıyan faydalı bir program oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
Türk Kızılayı Uyum ve Geçim Kaynağını Geliştirme Programı Proje Asistanı Gizem Birginel, Toplum Merkezleri Projesi'nin yürütüldüğü 10 ilden biri olan Bursa'da, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu.
Koruma Programı Proje Asistanı Özkan Aksoy da, eğitim, sağlık ve benzeri yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasında izlenmesi gereken yollar konusunda bilgiler sundu.
Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir'in de katıldığı toplantıda, Gürsu kamu kurum temsilcileri Suriyeliler'in sorularını yanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Kızılayı Gürsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title