Haberler

Gürsu Belediyesi, Şehitleri İsimleriyle Parklarda Yaşatıyor

Güncelleme:

Gürsu Belediyesi, ilçede oluşturulan yeni parklarda şehitlerin isimlerini yaşatıyor.

İstiklal Mahallesi'nde oluşturulan Şehit Yarbay İlker Çelikcan Parkı'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törende, şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu.

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'ndeki terör saldırısında şehit olan 6'ıncı Hudut Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adı Gürsu Belediyesi'nce ilçede oluşturulan yeni parkla yaşatılmış olacak.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Şehitlerimizin isimlerini parklarımıza vererek hep hatırlanmalarını ve parkların önünden geçen vatandaşlarımızın Fatiha okumalarına vesile olmasını sağlıyoruz. Bugün açılışını yapacağımız ve şehadetinin 2.yılında Şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın adını verdiğimiz parkımızı, hayata geçirdiğimiz diğer parklarımızın örneği olarak hizmete açıyoruz. Tüm parklarımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Şehit Çelikcan'ın eşi Gaye Çelikcan, "Ben hiçbir zaman onu gömdük, vefat etti değil o yükseldi diyorum. O çok iyi bir insandı ve şehadet mertebesine yükseldi. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. En yakını, hayat arkadaşıydım. Aynı zamanda şanssız hissediyorum. Sadece 10 yılı birlikte geçirdik. Gönül daha fazlasını isterdi ama takdiri ilahi böyleymiş. İki tane çok kıymetli emanet bıraktı bana. O emanetlere sahip çıkma adına bugün ayaktayım" dedi.

Törene, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu İlçe Jandarma Komutan Vekili Fatih Erdoğan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Bursa ve ilçe protokolü, Yarbay İlker Çelikcan'ın eşi, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuran-ı Kerim Dağlıca Hakkari Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title