Haberler

Gürpınar Esnafına Faizsiz Kredi Müjdesi

Van’ın Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) tarafından ilçede faaliyet gösteren esnaflara faizsiz kredi verileceği belirtildi.

Van'ın Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) tarafından ilçede faaliyet gösteren esnaflara faizsiz kredi verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gürpınar ESO Genel Sekreteri Şenol Kara, odaya kayıtlı olan esnaf ve şoförlerin faizsiz krediden faydalanabileceğini belirtti. Van Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ile yapılan görüşmeler neticesinde ilçe esnafının kredilerden yararlanmasının sağlanıldığını ifade eden Kara, "30 bin faizsiz olan krediler geri dönüşümlü olup, ödemesi 3 ayda bir yapılacaktır. Toplamda 48 ay vadesi olan krediler, Halk Bankası tarafından verilecektir" dedi.

İlçede vergi mükellefi olup ve odaya kaydı olan tüm esnafın kredi başvurusunda bulunabileceğini ifade eden Kara, "Başvurular 20 Ocak ile 20 Şubat arasında olacaktır. İstenilen evraklar dışında iki kefilde gerekecektir. Başvuruda esnaflardan; oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, hesap özet (bilanço) defteri ve kimlik fotokopisi istenilirken, kefillerde ise; kimlik fotokopileri, vergi levhası, yerleşim yeri belgesi, imza sirküleri, memur ise buna ilaveten maaş bordrosu alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Amaçlarının zor şartlarda iş yerlerini çevirmeye çalışan esnaflara yardımcı olmak olduğunun altını çizen Kara, "Esnafımız, faizsiz alacakları kredi ile en azından rahat bir nefes almış olacaklardır. Bu kredi ile iş yerlerini ayakta tutma imkanı bulan esnaf, uzun vadede işlerine devam etmiş olacaklardır. Oda olarak her zaman esnaflarımızın yanında olduğumuzu bir kere daha hatırlatmak isterim. Esnaf kalkınırsa ilçede kalkınmış olacaktır. Şimdiden kredilerin tüm esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürpınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title