Haberler

Gürler, Nevruz Bayramını 4 Dilde Kutladı

Güncelleme:

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Gazeteci-Yazar Türkan Gürler, Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Soranice dört dilde Nevruz Bayramını kutladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Gazeteci-Yazar Türkan Gürler, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Barışın, kardeşliğin, doğa sevgisinin ve yaşama sevincinin sembolü olan Nevruz'un, kardeşliğe Yeni Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Doğanın uyanışını, baharın gelişini müjdeleyen, sevgi, barış ve kardeşlik anlamını taşıyan Nevruz'un Anadolu'nun en önemli ortak değeri olduğunu anlatan Gürler, "Anadolu'da binlerce yıldır bir arada yaşayan köklü ve zengin geçmişimizin ortak bayramı olan Nevruz, aynı zamanda bolluk ve bereketin, umut dolu yeni bir yılın da sembolüdür. Nevruz; karşılıklı sevgi ve saygının, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dayanışmanın, doğa ve yaşama sevincinin de sembolüdür. Binlerce yıldır, sevinçte ve kederde birlikte hareket eden, 100. yılını kutladığımız Çanakkale'de omuz omuza savaşan, aynı toprağa şehit düşen bir milletin çocuklarıyız. İnanıyorum ki, Nevruz Bayramı, yüzyıllardır sarsılmaz kardeşliğimizin iyice pekişecek, yeni ümitlerle kucaklaşacağımız günlere vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz'un toplumsal huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi arttırmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi.

4 Dilde Bayramı Kutladı

Diyarbakır Nevroz'unda verilen mesajlarında silahların ebediyen ortadan kalkmasına vesile olmasını dileyen Gürler, "Newroz piroz be, Newroz piroz bo, Newroztan piroz bet, Nevruz kutlu olsun" diyerek Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Soranici bayramı kutlayarak sözlerine son verdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nevruz Bayramı Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Güncel Haberler

title