Haberler

Gürkan: "Yardımlaşmak Ve Hayırseverlik Bizim Kültürümüzdür"

Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Fatoş Gürkan, Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliklerden birinin yardımlaşma ve hayırseverlik kültürü olduğunu bildirdi

AK Parti Adana Milletvekili ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Fatoş Gürkan, Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliklerden birinin yardımlaşma ve hayırseverlik kültürü olduğunu bildirdi.

Gürkan, yazılı açıklamasında, başta Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na destek veren hayırseverler olmak üzere daveti üzerine Adana'ya gelerek bir dizi etkinliğe katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile diğer illerden gelen misafir milletvekillerine teşekkür etti.

Sosyal Devlet olmanın iktidarları döneminde hayatın her alanın da, artık daha çok hissedildiğini belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Bizi diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliklerden biri olan yardımlaşma ve hayırseverlik kültürünü arttırarak devam ettirmemiz gerekmektedir. Ak Parti İktidarı ile Sosyal Devlet anlayışı artık çok daha görünür ve uygulanır oldu. Bakıma muhtaç çocuklarımız yurtlardan kurtarılarak, artık sevgi evlerinde, ev ortamında hizmet almaktadırlar. Bakıma muhtaç yaşlılarımızın öncelikle evde bakımı sağlanmaya çalışılmaktadır. "

Gürkan, ilk defa Ak Parti iktidarı döneminde hayata geçirilen 'Evde bakım ücreti' uygulamasıyla, yaşlıların yakınları tarafından bakımının sağlamasının hedeflendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu durum, yaşlısına bakmak zorunda kaldığı için çalışamayan yakınlarına da ek kazanç sağlanmaktadır. Buna rağmen Huzurevinde kalmak zorunda kalan veya tercih eden yaşlılarımıza son yıllarda hizmet konforu çok yükseltilen huzurevlerimiz ile beş yıldızlı otel standartlarında hizmet sunulmaktadır.

Kadınlarımızın iş hayatında, siyasette, hayatın her alanında daha çok yer bulabilmesi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hem yasal çalışmalar hem de uygulamaya yönelik örnek projeler hayata geçirilmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığıyla Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır. Dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarının, eğitiminin devam edebilmesi amacıyla eğitim yardımı sağlanmaktadır.

Kısacası Sosyal Devlet bilinciyle vatandaşlarının sorunlarına büyük bir hassasiyetle eğilen Ak Parti İktidarı, bu hizmetlerine, halkımızın desteği ile arttırarak devam edecektir. "

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Sağlık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title