Haberler

Gürgür Mesire Alanı Tekrardan Gün Yüzüne Çıkartılıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bakımsızlıktan atıl durumda olan Gürgür Mesire Alanı tekrardan hayat bulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Hilvan'da bulunan ve Atatürk Barajı'nın yapılmasının ardından su altında kalan ve bakımsızlıktan atıl durumda olan Gürgür Mesire Alanı'nın tekrar gün yüzüne çıkarılacağını müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, beraberinde Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile ilçede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Güvenç ve Bayık, önceden mesire alanı olarak kullanılan ve ardından Atatürk Barajı'nın yapılmasının ardından su altında kalan Gürgür Mesire Alanı'na gitti.

Buranın tekrar gün yüzüne çıkarılması için yapılacak olan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunan ikili daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Sular altında kalan yerin tekrar gün yüzüne çıkarılması için ciddi projeler hazırlayacaklarını belirten Başkan Güvenç, Gürgür'ün tekrar cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Hilvan'ın her şeyin en iyisine laik olduğunu vurgulayan Başkan Güvenç, şunları kaydetti: "Burası eski bir mesire alanıydı. Ama baraj geldikten sonra buralar su altında kaldı. Biz göreve geldikten sonra buranın Büyükşehir'e rekreasyon alanı olarak verilmesi için Ankara'dan talepte bulunduk. Haziran sonu itibariyle bu teklimize olumlu cevap geldi. Biz şimdi buralara proje hazırlayacağız. İnsanlarımız hafta sonları piknik yapacağı eğleneceği çocukların oyun oynayacağı bir alan oluşturacağız."

Bayık ise, "Biz de Hilvan Belediyesi olarak bu konuda teknik, maddi ve manevi desteği sağlıyoruz. Bu konuda belediyenin bütün imkânlarını seferber etmeye hazırız" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Hasan Aslan Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title