Haberler

Güreş Camiası Yemekte Buluştu

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşte dopinge izin vermeyeceklerini ve dopingli sporcuların güreşten arındırılacağını söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşte dopinge izin vermeyeceklerini ve dopingli sporcuların güreşten arındırılacağını söyledi.

Güreş camiası Gönen Hotel'de iftar yemeğinde buluştu. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, dopinge asla izin vermeyeceklerini, bu konuya sıfır tolerans ile yaklaştıklarını vurguladı.

"AKDENİZ OYUNLARI'NDA CİDDİ ÇIKIŞIMIZ VAR"

Güreşte gittikçe artan bir başarı sergilediklerini ifade eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Güreş camiası olarak iftar yemeğinde bir araya geldik. Bunu da geleneksel hale getirip her sene yapmak istiyoruz. 8 aylık bir süreçte belli organizasyonlara katıldık. Akdeniz Oyunları, Gençler Avrupa Şampiyonası, Yıldızlar Avrupa Şampiyonası. Türkiye'de belirli organizasyon yaptık. Bunları da bir gözden geçirmek adına bir araya geldik. Akdeniz Oyunları'nda ciddi çıkışımız var. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar 14 tane altın ilk defa alındı. 20 sıklette katıldık 19 tane madalya aldık. Bir çıkış söz konusu" dedi.

"GÜREŞ CAMİASI OLARAK DOPİNGE SIFIR TOLERANS İLE YAKLAŞIYORUZ"

Türkiye Güreş Federasyonu olarak, dopinge karşı olduklarının altını çizen Yerlikaya, "Yağlı güreşte ve güreşin bütün kollarında uyarımız oldu; 'dopingde sıfır tolerans'. Dopinge, güreş camiası olarak sıfır tolerans ile yaklaşıyoruz. Azim ve kararlılıkla bunun üzerine gideceğiz. Biz temiz bir güreş camiası ile devam etmek istiyoruz. İçine pis eller bulaştıysa, o pis elleri temizlemekte bizim görevimiz. Doping kullanmak insanları anlık başarılı yapabilir. Ama daha sonra yaşamlarında çekmiş oldukları zorlukları biz biliyoruz. Biz tertemiz bir spor camiası istiyoruz. Bu sadece bizim istediğimiz bir şey değil. Başta Baş Bakanımız ve Milli Olimpiyat Komitesi'nin bu yönde eylimi var. Biz de kararlıyız. Bunların kökünü kazıyacağız" şeklinde konuştu.

"SADECE SPORCU DEĞİL HOCA DA CEZALANDIRILMALI"

Doping kullanan sporcunun hocasının da cezalandırılması gerektiğine dikkat çeken Yerlikaya, "Doping sadece sporcunun yapmış olduğu bir olay değildir. Bir sporcu doping yapıyorsa, kulübünün hocası da cezalandırılmalı. Bu işe tek boyutla bakılmamalı. Geçlerimizin vücuduyla oynamaya kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandı.

"KAYAALP'İN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in sosyal medyada ırkçı söylemleri olduğu iddialarına da değinen Başkan Yerlikaya, "Rıza bu mesajları yolladı mı? Yoksa biri sahte hesaptan onun adıyla mı yazdı? Çocuğumuz böyle bir şey yapmadı. Sözüm ona Rıza, sosyal medyada Yunanlılar ve Ermeniler adına bir takım şeyler yazmış. Çocuğumuzun böyle bir sözü yoktur. Linç etme girişimine girmeyi doğru görmüyorum. Irkçılığın her türlüsüne karşıyım ancak çocuğumuzun da böyle bir eylemin içinde olmadığının kanaatindeyim. Sporcumuzun sonuna kadar arkasındayız" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamza Yerlikaya Akdeniz Gönen Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title