Haberler

Gürcü Türkoloji Öğrencileri Ordu'da

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında uluslararası etkinlikleriyle göz dolduruyor.

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında uluslararası etkinlikleriyle göz dolduruyor.

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen konuklarının ardından son olarak Gürcistan Batum Shota Rustaveli Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nden 45 öğrenci ve 5 Profesör-Doçent düzeyinde akademisyeni misafir etti. Okul Müdürü Mustafa Akkoz, İmam Hatip Lisesi olarak dünyayı tanıyan, uluslararası gelişmelerden haberdar, milli ve manevi değerlerini bilen ve bunu bütün dünyaya heyecanla tanıtan gençler yetiştirme hedefinde olduklarını belirterek, "Bu yıl Nisan ayında okul idare öğretmen ve öğrencileriyle Polonya ziyareti gerçekleştirmiştik. Şimdi de Batı kültürünün yanında komşu kültürlerini de tanımanın önemli olduğu düşüncesiyle Türkoloji Bölümü öğrencilerini okulumuzda misafir ettik" dedi.

Daha önce Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde 5 yıl görev yapan Okul Proje koordinatörü Dr. Halis Gözpınar, kültürün korunarak değil tanıtılarak yayılacağı düşüncesinden hareketle ettiklerini ifade etti. 2015-2016 eğitim öğretim yılının uluslararası düzeyde okullarına hareketlilik getirdiklerini belirten Gözpınar, Polonya, Azerbaycan, Balkanlar ve Baltık ülkelerinden gelen konuklardan sonra komşu Gürcistan-Batum'dan gelen konukların okullarına renk kattığını belirtti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürcistan Polonya Batum Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title