Haberler

Gürcü Muhalefeti Devlet Televizyonu ve Ulusal Kanalları Protesto Etti

Gürcistan Muhalefet Partilerinin Cumhurbaşkanı Adayı Olan Milletvekili Levan Gaçeçiladze ve Yanlıları, Gürcistan Devlet Televizyonu Binası Önünde Protesto Eylemi Düzenleyerek Ulusal Televizyonlarda Canlı Yayın ve Seçimlerde İkinci Tura Gidilmesini İstedi.

Gürcistan muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı olan milletvekili Levan Gaçeçiladze ve yanlıları, Gürcistan devlet televizyonu binası önünde protesto eylemi düzenleyerek ulusal televizyonlarda canlı yayın ve seçimlerde ikinci tura gidilmesini istedi.

Gürcistan Birleşik Muhalefet Konseyi'nden 5 ocak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olarak gösterilen Levan Gaçeçiladze, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığını açıklayan Mihail Saakaşvili'nin Merkezi Seçim Komisyonu ve ulusal televizyon kanallarını kendi siyasi amaçları uğruna kullandığını ileri sürerek başta devlet televizyonu olmak üzere diğer ulusal televizyon kanallarını da muhalefete karşı iftira ve karalama kampanyası yürütmekle sorumlu tuttu.

Devlet televizyonu binasının girişini bir saat süre ile kapatan Gaçeçiladze ve taraftarı, televizyonlardan muhalefet liderlere canlı yayın imkanları tanımalarını istedi.

Göstericilerle görüşmeye çıkan Devlet Televizyonu Genel Müdürü Tamar Kintsuraşvili'yi geri çeviren Gaçeçiladze, "Halktan aldığı vergilerle geçinen bir televizyonun yöneticisi olmanıza rağmen halkın sesine kulak kapattınız. Sizden bir tek isteğimiz var, bize canlı yayına çıkma imkanı verin, aksi halde her gün protestolara devam ederiz" dedi.

Gürcistan eski Devlet Bakanı ve muhalefet liderlerinden Giorgi Haindrava da protesto gösterilerine devam edeceklerini, seçim süreci ve tahrif edilmiş olan sonuçları Gürcü ve uluslararası mahkemelere taşıyacağını bildirdi.

İHA'ya konuşan Gürcistan milletvekili ve muhalif Muhafazakar Partisi lideri Kaha Kukava, "13 Ocak'ta Tiflis'te muhalefet büyük bir gösteri yapacak. Muhalefet adil ve demokratik bir ortamda seçimlerin ikinci turunun yapılmasını talep etmektedir. Saakaşvili, kendi kabinesinde muhalefete bazı bakanlıkları verilebileceğini açıklamış. Ancak muhalefet Saakaşvili'yi cumhurbaşkanı olarak tanımamakta ve yalanlarına da kulak vermemektedir" şeklinde konuştu. Oyların yüzde 52'sini alan ve birinci turda cumhurbaşkanlığı

seçimleri kazanan Mihail Saakaşvili, muhalefet liderlerine koalisyon hükümeti kurma önerisi yöneltmişti. Muhalefet, Saakaşvili'nin teklifini geri çevirerek seçimlerin ikinci turunun yapılmasını istiyor.

(ZT-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title