Haberler

Gürcü Marine, Müslümanlığı Seçti

Gürcü Uyruklu Marine Sahapatava, Müslümanlığı Seçerek Merve İsmini Aldı.

Gürcü uyruklu Marine Sahapatava, Müslümanlığı seçerek Merve ismini aldı.

7 ay önce Antalya'da tanıştığı Gaziantepli esnaf Hakan Atalar ile evlenme kararı alan Gürcü asıllı Marine Sahapatava, atalarının dini olduğu için Müslüman olmak istedi. Sahapatava ve Atalar, Gaziantep Müftülüğü'ne başvuruda bulundu. Marine Sahapatava'ın Müslüman olması için Müftülük'te düzenlenen törende Kur'an'ı Kerim okundu ve genç kadının ismi Merve olarak değiştirildi.

Daha sonra Gaziantep Müftüsü İsmail Canbolat'ın İslam dini hakkında bilgiler verdiği Sahapatava, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Marine Sahapatava'nın Müslümanlığı seçmesinden büyük mutluluk duyan Hakan Atalar, ''7 ay önce Antalya'da tanıştık ve evlenmeye karar verdik. Daha sonra eşim bana Müslüman olmak istediğini söyledi. Kendi kararıyla Müslümanlığı seçti, herhangi bir zorlama olmadı'' dedi.

Marine Sahapatava ise hiçbir baskı altında kalmadan Müslümanlığı seçtiğini söyleyerek, ''Geçmişte dedelerim de Müslüman'dı. Özüme dönmek için İslam'ı seçtim. Herkese de tavsiye ederim. Ne ailemden ne de bir başkasından baskı görmedim'' diye konuştu.

Törenin ardından kendisine Gaziantep Müftüsü İsmail Canbolat tarafından hediye edilen Kur-Anı Kerim'i öperek başına koyan Sahapatava'nın mutluluğu yüzüne yansıdı. Genç çift, önümüzdeki günlerde düzenlenecek düğün töreni ile dünya evine girecek.

(HD-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title