Haberler

Gürcü Konsolos Samsun'da

Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mıkatsadze, Seyir Halindeki Bir Yolcu Otobüsüne Düzenlenen Silahlı Saldırıda Yaralanan Gürcistan Uyruklu 2 Yolcu İçin Samsun'a Geldi ve Ailelerle Görüşüp Vatandaşları Hakkında Bilgi Aldı.

Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mıkatsadze, seyir halindeki bir yolcu otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan Gürcistan uyruklu 2 yolcu için Samsun'a geldi ve ailelerle görüşüp vatandaşları hakkında bilgi aldı.

Samsun-Ankara Karayolu 14. kilometresi Gürgendağı mevkisinde gece saat 00.45 sıralarında meydana gelen olayda, Rize'den Kayseri'ye giden Cengiz Aydın (38) yönetimindeki 61 S 0158 plakalı yolcu otobüsü, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya maruz kalmıştı. Silahlı saldırıda Gürcistan uyruklu teyze çocukları Shirvan Akhmedov (23) ve akrabası Vasıph Gasanovı (22) yaralanmıştı. Kurşun kafasına isabet eden Shirvan Akhmedov Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi

altına alınırken, sırtından vurulan Vasıph Gasanovı ise Gazi Devlet Hastanesi'ndeki müşahedesinin ardından taburcu edildi. Gürcistan'dan Samsun'a annelerini ziyarete geldikleri öğrenilen yaralıların durumu hakkında bilgi almak için Samsun'a gelen Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mıkatsadze ve Konsolos Teımuraz Kereselıdze, Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Shirvan Akhmedov'i ziyaret etti. Shirvan Akhmedo'un annesi Sivas'ta yaşayan Sura Aslantaş ve Vasıph Gasanovı'un annesi

Samsun'da yaşayan Tamas Öztürk'le de görüşen başkonsolos, geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralıların anneleri, çocuklarının Gürcistan'dan Samsun'a ziyarete geldiklerini, oradan Sivas'a gelmek için otobüse bindiklerini kaydetti. Başkonsolos Avtandil Mıkatsadze, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin konuyla yakından ilgilendiğini, hiç bir sorun bulunmadığını, bu zamana kadar devam eden iyi diyalogların her zamanki gibi devam ettiğini ve edeceğini, dost ülke olarak konuya hassasiyetle yaklaşıldığını söyledi.

Vatandaşlarının durumuyla ayrıca ilgilenmek için Samsun'a geldiklerini belirten başkonsolos, gerekli yardımların yapılacağını kaydetti.

(MD-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title