Haberler

Gürcü Genç Müslüman Oldu

Rize'de turist olarak bulunan 30 yaşındaki Gürcü genç Levani Vatsadze, Rize Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Rize'de turist olarak bulunan 30 yaşındaki Gürcü genç Levani Vatsadze, Rize Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Gezmek için geldiği Rize'de Müslümanların yaşantılarından etkilenerek Müslüman olmaya karar veren Vatsadze, Müftülüğe başvurdu.

Levani Vatsadze için Müftü Yusuf Doğan makamında, Müftü Yardımcıları Ali Çakmak ve Rüstem Can'ın da katıldığı ihtida töreni düzenlendi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Levani Vatsadze, Osman adını aldı. Osman'a, Müftü Doğan tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Müslüman olanlar için düzenlediği İhtida belgesi ile Kuran-ı Kerim verildi.

Müftü Doğan, İslam dinini seçtiği için Osman Vatsadze'yi tebrik etti. Doğan, İslam'ın barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, insanlara huzur ve saadet getirdiğini söyledi.

Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Osman Vatsadze, kendisine gösterdiği ilgi ve sıcakkanlılığından dolayı Müftü Yusuf Doğan'a teşekkür etti.

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Asena Akçay - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Ali Çakmak Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title