Haberler

Gürcistanlı Nino, Müslüman Olup 'Havva' Adını Aldı

GÜRCİSTAN'dan Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tatile gelen ev hanımı 32 yaşındaki Nino Palavandishvili, arkadaşlarından görüp öğrendiği İslamiyet'i seçerek Müslüman oldu.

GÜRCİSTAN'dan Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tatile gelen ev hanımı 32 yaşındaki Nino Palavandishvili, arkadaşlarından görüp öğrendiği İslamiyet'i seçerek Müslüman oldu. Bodrum İlçe Müftülüğü'nde gerçekleşen ihtida töreninde şehadet getiren Nino, 'Havva' adını aldı.

Bodrum'un Kadıkalesi Mahallesi'ne 4 yıl önce ilk kez tatile gelen Gürcistanlı ev hanımı Nino Palavandishvili, tanıştığı ve arkadaş olduğu otel çalışanı Bengü Küçük sayesinde İslamiyet'i tanıdı. Gürcistan'da da İslamiyet'le ilgili kitaplar okuyan ve araştırmalar yapan Palavandishvili, Müslüman olup İslamiyet'i kabul etmeye karar verdi. Tekrar tatile geldiği Bodrum'da, İlçe Müftülüğü'ne giden Palavandishvili, gerekli evraklarını hazırladıktan sonra, ihtida merasiminde şahitlerin huzurunda şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Dr. Ali Ünal, Havva adını alan Palavandishvili'ye bazı önerilerle bulunup, İslam dini ile ilgili bilgiler paylaştı. İhtida belgesini alan ve müftü Ünal'ın Rusça mealli Kuran-ı Kerim hediye ettiği Havva Palavandishvili, Gürcistan'da İslamiyet'i öğrenmeye devam ederek yaşayacağını belirtti.

Müslümanlığa geçiş sürecini anlatan Palavandishvili, "Hıristiyan olmama rağmen beni tatmin etmedi. Kendimi hala bir boşlukta hissediyordum. 4 yıl önce tatile geldiğimde Bengü Küçük ile tanıştım. Bağımız da kopmadı, her yıl tatilde gelip mutlaka ziyaret ediyorum. Bengü bana İslamiyet'i, Müslümanlığı anlattı. Hoşgörüsü, saygısı, inançları ve inanma güçleri beni etkiledi. Ben de Müslüman olmaya karar verdim. Bunu onlara da söyledim ve çok mutlu oldular. Gerekli işlemleri Bodrum İlçe Müftülüğü'nde hallettik. Evrakların hazırlanmasıyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldum. Havva adını çok sevdiğim için Müslüman olduktan sonra Havva adını alacağım" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan Bodrum Bengü Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title