Haberler

Gürcistan-rusya Gerginliği

NATO Genelkurmay Başkanı Karl Heinz Lather, Gürcistan'ın Rusya ile Yaşadığı Sorun Nedeniyle Şimdiye Kadar NATO'dan Askeri Yardım İstemediğini ve NATO Olarak Kafkaslar'da Herhangi Bir Operasyon Hazırlığında Olmadıklarını Bildirdi.

NATO Genelkurmay Başkanı Karl Heinz Lather, Gürcistan'ın Rusya ile yaşadığı sorun nedeniyle şimdiye kadar NATO'dan askeri yardım istemediğini ve NATO olarak Kafkaslar'da herhangi bir operasyon hazırlığında olmadıklarını bildirdi.

Gürcistan ile Rusya arasında ayrılıkçı Abhazya ve Güney Osetya nedeniyle yaşanan gerginlikle ilgili bir açıklama yapan NATO Genelkurmay Başkanı Lather, Gürcistan'ın NATO'dan askeri yardım istemediğini söyledi. NATO'nun Belçika'nın Mons kentindeki karargahında konuşan Lather, "NATO içerisinde bu konuyla ilgili herhangi somut bir hazırlık ve Kafkaslar'da senaryonun ne olduğuna dair bir teşhis yok. Gürcistan'ın askeri yardım istediğine dair haberim de yok" dedi.

Liderlerden gerilimi düşürmelerini isteyen Lather, "Rusya ile Gürcistan arasındaki gerginlikten endişe duyuyoruz. Aynı zamanda iki ülke liderlerinin bu durumu sona erdirmek için çalışmalarını da ümit ediyoruz" diye konuştu.

(DPA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title