Haberler

Gürcistan'da Yabancılara Türkçe Kursu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gürcistan'da yabancılara Türkçe kursu- Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Kültür Merkezi- Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Müdürü Zekeriya Gültekin- Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü- TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz- Ziraat Bankası Tiflis Şubesi Müdürü Mehmet Uçar- Kursiyerler- Sertifika töreni Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Kültür Merkezi- Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Kültür Merkezi'nin açtığı Türkçe kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi - Kursu başarısıyla tamamlayanlar arasında yer alan Trinidad ve Tobago vatandaşı Kerim Austin'in Türkiye hakkında söylediği sözler salonda alkışlandı Gürcistan'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi'nde Türkçe dil kursunu başarıyla tamamlayan 100 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.Türk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, kursiyerlerin ve okutmanların yanı sıra Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Müdürü Zekeriya Gültekin, TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz ve Ziraat Bankası Tiflis Şubesi Müdürü Mehmet Uçar katıldı.Kurs öğrencilerinin Türkçe şarkılar söylediği etkinlikte Kerim Austin adlı Venezuela'nın kuzeydoğusundaki Trinidat ve Tobago Cumhuriyeti vatandaşı kursiyerin Türkiye ve Türkler hakkında söylediği sözler salondan büyük alkış aldı.Austin 6 yıl önce Gürcistan'a tıp eğitimi almak için geldiğini belirterek, Tiflis'te tanıştığı Türk öğrenciler sayesinde Türkçe'ye ilgi duyduğunu ve sonra da Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Merkezi'nde verilen Türkçe kurslarına başladığını söyledi. Gürcistan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Austin, "Gürcistan'a gelmeseydim Türkiye'yi hiçbir zaman bilemeyecektim. Türkiye'ye gittiğimde orası hiç bana yabancı gelmedi. Türkiye'yi ikinci vatan gibi hissettim. Türkiye'de doktor olarak çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Korkmaz Ziraat Bankası Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title