Haberler

Gürcistan'da Hocalı Katliamı'nın 27. Yıldönümü Anıldı

Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesinin Marneuli kentinde Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından Hocalı Katliamı'nın 27. yıldönümüne bağlı anma töreni gerçekleştirildi.

Ermenilerin Yukarı Karabağ'ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 yılında yaptığı katliamda yaşamını yitiren halk, Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesinde Borçalı Türklerinin çoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde gerçekleştirilen tören ile anıldı. Katliamın 27. yılı vesilesi ile hazırlanan anma törenine, Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçisi Dursun Hasanov, Kvemo Kartli Bölgesinin Vali Yardımcısı Zaur Darğallı, milletvekileri Ruslan Hacıyev, Tamaz Naveriani, Marneuli aktivistleri, gençler, gazeteciler ve aydınlar katıldı. Törende konuşma yapan Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Dursun Hasanov, Hocalı trajedisinin kısa tarihine değinerek, "Maalesef Hocalı soykırımının suçluları henüz cezalarını almadılar. Her yıl trajedinin yıldönümünde, Hocalı trajedisinin dünya topluluğuna tanıtılması için dünyanın farklı ülkelerinde farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Cumhurbaşkanımızın kızı Leyla Aliyeva'nın başlattığı 'Hocalıya Adalet' kampanyasının bu yönde istisnai hizmetleri var" dedi.

"Gürcistan tarafı da bu katliama üzülüyor"

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklama yapan Kvemo-Kartli bölgesinin Vali Yardımcısı Zaur Darğallı, "Uluslararası toplumun bu katliamı uygun şekilde değerlendireceğinden eminim. Çünkü bölgede ve dünyada barış istiyorsak, bu tür cinayetler hatırlanmalıdır ve anılmalıdır. Çocuklara ve kadınlara yönelik yapılan cinayetlerin cevabı verilmeli. Gürcistan tarafı da bu katliama üzülüyor bugünkü tören de bunun bir simgesi" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ruslan Hacıyev ise yaptığı açıklamada, "Azerbaycan ve Gürcistan'ın %20 toprakları işgal altında şimdiye kadar da işgal altında kalmakta ve bunlara ilişkin beyanatlar dışında hiçbir şey yapılmamakta. Dünya toplumundan beklentilerimiz, gelecekte Gürcistan'ın ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanması. Bu konularda iki ülkeyi dünya birliği kapsamında birçok ülke destekliyor.Türkiye Cumhuriyeti de ve başta Sayın Recep Tayip Erdoğan, her zaman Gürcistan'ı ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyor. Her iki ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanacağına ve halkımızın gelecekte barış içinde yaşayacağını inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre, 26 Şubat 1992 yılında 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği katliam, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Dağlık Karabağ'ın işgalinden buyana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirildi. - TİFLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title