Haberler

Gürcistan'da Devlet Başkanlığı Seçimleri 5 Ocak'ta Yapılacak

Gürcistan Devlet Başkanlığı seçimleri 5 Ocak tarihinde yapılacak.
     Gürcistan, Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'nin 26 Kasım'da görevinden istifa etmesi üzerine seçim potasına girmişti.

Gürcistan Devlet Başkanlığı seçimleri 5 Ocak tarihinde yapılacak.

     Gürcistan, Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'nin 26 Kasım'da görevinden istifa etmesi üzerine seçim potasına girmişti. Gürcistan anayasası gereği yeni devlet başkanı seçilinceye kadar başkanlık yetkilerini Parlamento Başkanı Nino Burcanadze taşıyordu.

     5 yıl önce Gül devrimini gerçekleştirerek devlet başkanı seçilen Saakaşvili'yi muhalifler, yolsuzlukla ve yetkileri tek elde toplamaya çalışmakla suçlamışlardı. Saakaşvili de, suçlamalar üzerine 17 Kasım'da Başbakan Zurab Nogaydeli'yi görevden alıp yerine Gürcistan Bankası Genel Müdürü Lado Gurcenidze'yi atamış, Kasım başındaki gösterilerde çıkan olaylardan sonra uygulamaya konulan olağanüstü hal de kaldırılmıştı.

     Ancak, bu değişiklik muhalifleri tatmin etmemiş ve atamanın, hükümetin imajında herhangi bir farklılık oluşturmayacağını öne sürerek, Saakaşvili'nin istifası için ısrar etmişlerdi. Bunun üzerine Saakaşvili 26 Kasım'da görevinden istifa etmişti.

     Gürcistan'da genel seçimlerin tarihi ise, devlet başkanlığı seçimleri ile aynı gün yapılacak bir referandum ile belirlenecek.(ANKA)

(BT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title