Haberler

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Kazakistan'da

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazak sermayeli Batum Limanı'nın ülkesi için önemli olduğunu ve Gürcistan ile tarife konusunda anlaşılması durumunda bu yolun hem Çin, hem Kazakistan ve hem de Gürcistan'ın çıkarına olacağını söyledi.

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazak sermayeli Batum Limanı'nın ülkesi için önemli olduğunu ve Gürcistan ile tarife konusunda anlaşılması durumunda bu yolun hem Çin, hem Kazakistan ve hem de Gürcistan'ın çıkarına olacağını söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, resmi ziyaret için geldiği Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından Akorda Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, görüşmelerde bölge ve uluslararası gündemdeki etkin konuları ele aldıklarını belirterek, dünyadaki olaylar bağlamında iki ülkenin de aynı görüşe sahip olduğunu söyledi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin tartışıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Tarihi ve iyi ilişkilerimiz istikrarlı bir şekilde devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Tek Kuşak Tek Yol İpek Yolu" projesi kapsamında Gürcistan'ı da Kazakistan gibi transit ülkeye dönüştürmeye imkan olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kazakistan ve Gürcistan'dan Avrupa'ya Karadeniz üzerinden çıkış olması çok önemli. Doğalgaz ve petrol koridorlarının Kafkaslar ve Gürcistan üzerinden geçmesi önemli. Bu bağlamda Kazakistan için Kazak şirketlerinin sahiplik yaptığı Batum Limanı önemlidir. Bakanlıklarımız kendi aralarında tarifede anlaşırsa, bu yol hem Çin hem Kazakistan hem de Gürcistan'ın çıkarına olacak ve ülkelerimizin transit potansiyelini artıracak."

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili de Gürcistan ile Kazakistan arasındaki yoğun ilişkileri genişletme imkanlarının olduğuna işaret ederek, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in önderliğinde Astana EXPO 2017 fuarının yapılmasının önemini vurguladı.

Görüşmede Gürcistan'ın bölgedeki sorunlarının ele alındığı kaydeden Margvelaşvili, "Ülkemizin egemenliği ve bütünlüğü konusunda dayanıklı pozisyonu ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Kazakistan temasları kapsamında Astana EXPO 2017 Uluslararası Fuarı'nda Gürcistan standının açılışına katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Nursultan Nazarbayev Kazakistan Gürcistan Astana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title