Haberler

Gürcistan-abhazya Arasında Gazeteci Krizi

Gürcistan ile Ayrılıkçı Abhazya Yönetimi Arasında Gazeteci Krizi Patlak Verdi. Abhazya Yönetimi Lideri Sergei Bagapş, Gürcü Gazetecilerin Derhal Serbest Bırakılması Yönünde Sert Bir Açıklama Yapan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin Tehdidine Aldırış Etmediklerini Söyledi.

Gürcistan ile ayrılıkçı Abhazya yönetimi arasında gazeteci krizi patlak verdi. Abhazya Yönetimi Lideri Sergei Bagapş, Gürcü gazetecilerin derhal serbest bırakılması yönünde sert bir açıklama yapan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin tehdidine aldırış etmediklerini söyledi.

Dün Gürcistan'la Abhazya arasındaki tampon Gali bölgesinde röportaj yapan Gürcü MZE televizyon kanalının muhabiri Malhaz Basilaia ve kameramanı David Tsotsoria, Abhaz sınır koruma görevlileri tarafından tutuklanarak Abhazya'nın başkenti Sohumi'de yargı önüne çıkarıldı. Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, konu ile ilgili bir açıklamada bulunarak, sert bir şekilde Gürcü gazetecilerin biran önce serbest bırakılmasını istedi. Saakaşvili, "Abhaz ayrılıkçıların lideri Sergei Bagapş'i uyarıyorum. Gürcü gazetecileri hemen serbest bırak, aksi halde Gürcü güvenlik güçleri tutukluların serbest bırakılmasını sağlayacaktır" şeklinde tehditte bulundu. Saakaşvili'nin sert çıkışına karşı umursamaz bir tavır sergileyen Abhazya Yönetimi Lideri Bagapş ise, "Abhazya, Gürcistan'ın tehditlerine aldırmaz. Gazeteciler, Abahzya sınırını ihlal suçundan yargılanacak ve hak ettikleri cezayı alacaklar" diye konuştu.

Öte yandan, Gürcistan ziyareti çerçevesinde bugün Abhazya'ya giderek Abhaz liderleri ile görüşmelerde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Louise Arbour, tutuklanan Gürcü gazeteciler konusunda şu ana kadar olumlu bir gelişmenin sağlanamadığını, BM Gürcistan Misyonu'nun bu yönde arabuluculuk girişimlerinin devam ettiğini söyledi.

Gürcistan'dan 1990 yılında bağımsızlığını ilan eden Abhazya Yönetimi, Rusya ile askeri ve siyasi ittifak kurmaya çalışıyor. Gürcistan, Rusya'yı Abhaz ayrılıkçıları desteklemekle suçlayarak, Rusya'nın Kosova misillemesi olarak Abhazya'nın bağımsızlığı tanıyabileceğinden de endişe ediyor.

(ZT-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title