Haberler

Gürcistan'a Gösterdiğiniz Hassasiyeti Gösterin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünyaya Gürcistan'da Gösterilen Hassasiyeti Gazze'ye de Gösterilmesi Çağrısında Bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya Gürcistan’da gösterilen hassasiyeti Gazze’ye de gösterilmesi çağrısında bulundu.

İsrail askerleri Gazze'ye böyle girdi

Protesto Ateşi Dünyayı Sardı

SALDIRI BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

İSRAİL GAZZE'Yİ VURDU/VİDEO

İşte İsrail'in saldırısından sonra ortaya çıkan görüntüler

Erdoğan, Orta Doğu turu çerçevesinde Suriye, Ürdün ve Mısır’dan sonra geldiği Riyad’da dün Kral Abdullah bin Abdülaziz ile görüştü. Görüşmenin çok verimli geçtiğini söyleyen Erdoğan, bu çalışmaları devam ettireceklerini belirtti. Temaslarının ardından basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, "İlk gün 185 Filistinlinin öldürülmüş olması 100’ü aşkın insanın da yaralanması bizler için tüyler ürperticiydi. Böyle bir trajedi karşısında sakin duramazdık. Üzerimize düşen görevi yerine getirmek için adımlarımızı attık" dedi. Erdoğan, "Gazze’de insanlar adeta bir açık hapishanede yaşıyorlar. Aslında Filistin’in geneli bir hapishane. İnsanlığın burada duyarlı olması gerekiyor. Ben, bugün tekrar tüm dünyaya sesleniyorum. Gürcistan’da gösterdiğiniz hassasiyeti niçin burada göstermiyorsunuz? Rusya, Gürcistan’da bir olaya başladı. BM, ABD, AB ülkeleri ve bunun dışında olanlar hemen seferber oldu. İnsanı yardım konusunda İsrail’i kapıları açmaya davet ediyorum. Ben, önce insan olarak konuşuyorum. Ondan sonra Başbakan olarak konuşuyorum. Duygusal değilim. Sadece sorumluyum. İsrail’i de buna davet ediyorum. Tüm insanlığı da buna davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bir Suudi gazetecinin, Türkiye’nin bölgeye eskisine kıyasla neden daha fazla önem verdiğini sorması üzerine "Biz, geçmişte de çok ilgiliydik. Bizim tarihten gelen bir misyonumuz var. Tarihi iyi incelersen Orta Doğu ile ne kadar iç içe olduğumuzu anlarsın" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title