Haberler

Günsiaf Başkanı Erbalcı'dan "Terör" Açıklaması

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (Günsiaf) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Terörün Çözümünün İş, Aş ve Eğitimden Geçtiğini Söyledi.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, terörün çözümünün iş, aş ve eğitimden geçtiğini söyledi.

Erbalcı, Kahramanmaraş Yimpaş Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da artan terör olaylarına değindi. Doğu ve Güneydoğu'nun genel hastalığının geri kalmışlık ve cehalet olduğunu kaydeden Erbalcı, sorunun reçetesinin ise devlet-sivil toplum işbirliği ile kalkınma seferberliği başlatmak olduğunu kaydetti. Erbalcı, "Bu amaca yönelik olarak hem bölgenin iç dinamiklerini harekete geçirmek hem de Türkiye'nin önemli işadamlarını bölgede yatırım yapmaları için teşvik etmeye çalışmak

birinci hedefimiz olmalıdır. Bunu yaparken de o bölgenin illerinde yaşayan insanlara para kazanabileceklerini de ispat etmeye çalışmalıyız. Herkes bölgedeki problemi biliyor. Teşhisler de doğru. Ama icraata gelince kimse meydanda kalmıyor. Önemli olan harekete geçmek" dedi.

Erbalcı, bölgedeki problemleri de şöyle sıraladı:

"Terör olaylarının bir türlü sona ermemesi ve güvenlik sorunlarının devam etmesi, devlet teşviklerinin bölgenin kendine özgü şartları dikkate alınmadan verilmesi, yabancı sermaye ve batı illerinden yatırım gelmemesi, hatta bölge işadamlarının bile işlerini biraz büyüttükten sonra batıya göçmesi, bölgede sosyal ve ekonomik hayatı canlandırabilecek üniversitelerin birçok ilde şimdiye kadar kurulmaması, bölge ekonomisinin lokomotifi konumundaki tarım ve hayvancılıkta üreticilerin bilinçsizliği, entegre

tesis yetersizliği, hammadde ve pazar sorunları, iklim şartlarına göre bölgenin aylarca kar altında kalması, sınır ticaretinin gelişmesi için gerekli önemlerin alınmaması."

GÜNSİAF Başkanı Erbalcı, terörün çözümünün iş, aş ve eğitimden geçtiğini vurgulayarak, "Bölge insanımıza iş kapısı aralayabilirsek, onlara hayatta riske atmayacakları kazanımları sağlayabilirsek, şer odaklarından önce biz gidip gençlerimizi eğitebilirsek onların kandırılarak dağa gitmelerini önlemiş oluruz. O zaman terör örgütü de buradan beslenemez" dedi.

Üniversitelerin bölgeye gelmesiyle yatırımların canlanacağını ifade eden Erbalcı, şunları kaydetti:

"Çok önemli olan yer altı zenginliklerimiz, madenlerimiz iyi değerlendirilmelidir. Madenciliğin önündeki bürokratik engeller kaldırılmalıdır" diye konuştu.

(ACB-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title