Haberler

Güneydoğu, Yine Beyaza Büründü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Bu Sabahtan İtibaren Yeniden Kar Yağışı Başladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu sabahtan itibaren yeniden kar yağışı başladı.

Başta ulaşımı kilitleyen kar ve tipi yağışı nedeniyle enerji, haberleşme, sağlık ve eğitim, sekteye uğradı. Mardin'in Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ile bağlantılı yollarıyla Diyarbakır - Şanlıurfa ve Diyarbakır - Batman yolları ve dağlık kesimdeki ilçeler arasındaki kara yolu bağlantısı, zaman zaman kesintiye neden oluyor. Batman'ın Gercüş İlçesi ile Mardin'in Midyat İlçesi arasındaki yolda mahsur kalan ve aralarında bayramlaşmak için Suriye'den gelen vatandaşların da bulunduğu çok sayıda vatandaşın mahsur kaldığı belirtildi.

Sadece Mardin il genelinde 6 ilçe ve bu ilçelere bağlı 200'den fazla köyün yolu, kar yağışı sebebiyle kapandı. Mardin Vali Yardımcısı Kemal Kızılkaya başkanlığında oluşturulan kriz masasının, ulaşımı açma ve eğitimi kesintisiz sağlama çabaları sürüyor. Alınan yoğun önlemler sayesinde ulaşıma kapanan yolların süratle açılma çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Mehmet Kılıçlar, kontrollü geçişlerin yapıldığını söyledi. Eğitime zor koşullara rağmen ara vermemek için de yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Kılıçlar, "Kar yağışı sürerken iş makineleri ile ani müdahale yapmak işi zorlaştırıyor. Bu nedenle, ani müdahalelerden zorunlu olunmadıkça kaçınıyoruz" dedi. Valilik kriz masası, okulları tatil etmemesine rağmen kent merkezi ve ilçelerdeki okullar, elektrik kesintisi ve kaloriferlerin çalışmaması yüzünden bütün öğrencileri evlerine göndeririken, bazı öğrenciler ise yetkililere tepki gösterdi.

Mardin il merkezinde 45, dağlık kesimde ise 60 santimetreyi aşan kar yağışının yol açtığı sıkıntılar, haberleşme, sağlık ve eğitim gibi önemli hizmetlerde de kendini gösterdi. Esnafların büyük bir bölümünün kepenk açamadığı kentte, kar yağışının dağlık kesimdeki yerleşim alanlarında etkisini sürdürmesi bekleniyor. Mehmet Demir adlı vatandaş, bayram öncesi yağan karın dahi temizlenmemiş olmasına tepkili olduklarını belirterek, "Verilen hizmetler yetersiz. Yerel yönetim, daha Kurban Bayramı öncesindeki karı temizlemedi. İşin ehli yok. Bu nedenle, biz vatandaş olarak fazla da bir beklenti içinde değiliz" dedi.

Bu arada, yetkililer, kar yağışı sonrası meydana gelebilecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

(MNG-EST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title