Haberler

Güneydoğu'nun "Sahil Kenti" Konuklarını Bekliyor

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, 10 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçilerin ilgisini bekliyor.

RAUF MALTAŞ - Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, 10 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçilerin ilgisini bekliyor.

Sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince "Sakin Şehir" ağına dahil edilen ilçe tatil dönemlerinde yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği mekanların başında yer alıyor.

Huzurun hakim olduğu Halfeti'ye rotasını çevirenler, tarihi taş evleri, yeşil ile suyun buluştuğu bölgelerdeki doğal güzellikleri bir saat süren tekne turları aracılığıyla gezip görme imkanı buluyor.

Eşsiz manzarasıyla Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da nitelendirilen ilçede ziyaretçiler, büyük bölümü Birecik Barajı'nın yapımı sırasında sular altında kalan "batık kenti" ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale'yi görmenin keyfini yaşıyor.

Halfeti, bölgede 10 günlük Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenlerinde en gözde mekanları arasında yer alıyor.

"Tatil, çok şey kazandıracak"

Halfeti Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eşref Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.

Halfeti'de turizm işletmecilerinin bayramda konuklarını ağırlayabilmek için hazırlıklarını tamamladığını belirten Arıkan, şunları dile getirdi:

"Gerek havaların sıcak olması gerekse de turizm sezonunda okulların kapanmasından dolayı buradaki esnafımız kısa bir süre de olsa bir turizm potansiyeli açısından sıkıntısı çekti. Fakat bu 10 günlük tatilin Halfeti'mize çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Bu tatilde şu an zaten binlerce turun akın edeceği belli. Sakin şehir Halfeti'nin bu 10 günlük tatile ihtiyacı vardı, çok iyi oldu. Dolayısıyla bütün işletmelerimiz kendilerini buna hazırladı."

İlçedeki turizm işletmecilerinden Salih Kurt da bayram tatiliyle beraber ilçedeki hareketliliğin artmaya başladığını söyledi.

Yaz boyu aşırı sıcak nedeniyle kötü giden işleri için tatilin çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:

"10 günlük tatilin ilçemize ciddi bir katkısı olacak. Aynı zamanda 10 günlük tatil dolayısıyla tur firmaları rezervasyon yapıyor. Halfeti ile ilgili 4-5 günlük bir tur düzenleme düşünceleri var. Onun sayesinde çok ciddi bir tur beklentimiz var. Şimdi 35 civarında tur firması Halfeti için arayışta, bu da bizim açımızdan güzel geçeceğini gösteriyor."

İlçede geçimini ziyaretçilere yufka açarak sağlayan Hanife Durmaz, ziyaretçilerin artması dolayısıyla işlerini yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

Turistleri ilçeye beklediklerini anlatan Durmaz, "Tura gelen turistlerimizi bekliyoruz. Bayram tatilimiz serin geçer burada. Hafta sonları yoğun oluyor, daha çok turist bekliyoruz. Memleketimiz güzel, rahat ve serin. Sakin şehir kafa dinlemek için gayet iyi. Halkımız gelenlere her türlü yardımcı oluyor ve güzel karşılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Halfeti Birecik İncil Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title