Haberler

"Güneydoğu'nun İmajında Medyanın Rolü" Konulu Panel Diyarbakır'da Gerçekleşti

Diyarbakır'da "Güneydoğu'nun İmajında Medyanın Rolü" Konulu Bir Panel Düzenlendi. Panelde Söz Alan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'a 5 Yılda 8.5 Milyar YTL Ödenek Ayrıldığını Belirtirken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da Meydana Gelen Patlamada Gösterilen Duygusallığın Her Olayda Gösterilmesi Gerektiğini İfade Etti.

Diyarbakır'da "Güneydoğu'nun İmajında Medyanın Rolü" konulu bir panel düzenlendi. Panelde söz alan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'a 5 yılda 8.5 milyar YTL ödenek ayrıldığını belirtirken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da meydana gelen patlamada gösterilen duygusallığın her olayda gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de konuşmasında ölümün olduğu yerde başarıdan bahsedilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "Güneydoğu'nun İmajında Medyanın Rolü" konulu bir panel düzenlendi. Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Kutbettin Arzu ve Abdurrahman Kurt, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet

Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyol, Vali yardımcıları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

CENAZE KALDIRMAK İÇİN BELEDİYE BAŞKANI OLMADIM

Panelde açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, basın mensuplarının bir ülkenin demokratik vicdanı olduğunu ifade ederek, çocukların ve gençlerin cenazesini kaldırmak için belediye başkanı olmadığını söyledi. ''Cenaze kaldırmak için Belediye Başkanı olmadım'' diyen Baydemir şöyle konuştu:

"Bugün benim hakkımda iyi yazasınız diye değil sadece vicdanımdan vicdanınıza hitap etmek istiyorum. Çocuklarımızı ellerimizle toprağa gömdüğümüz, yaşamlarını koruyamadığımız bir ülkede Belediye Başkanı, Vali, Milletvekili, Bakan, Başbakan hatta Cumhurbaşkanı olmak hiçbir anlam ifade etmez. İnsanların ve hele hele çocuklarımızın yaşamına mal olan hiçbir saldırıyı kabul etmiyoruz. Bir daha, asla ama asla, bu tür ölümler yaşamak istemiyoruz. İlk gün de ifade ettiğim gibi, hangi ulvi amaçla olursa olsun kim

tarafından yapılırsa yapılsın asla ve asla bunu kabul etmeyeceğiz ve karşısında duracağız. Bu kentte ve bu bölgede artık ölüm de yaşam da doğal akışı içinde olmalıdır. Biz bunun çabası içinde olacağız. Sorumluluk ve vicdan sahibi herkes bu çabanın paydaşı, parçası olmak durumundadır. Ölümün olduğu yerde başarıdan bahsetmek mümkün değildir. Siyaset yaşam ve yaşatmak üzerine kurulmalıdır. Yaşatmayı başaramayan bir siyaset, ister iktidar ister muhalefet, kimin siyaseti olursa olsun başarısızdır. Yaşanan bu

ölümler total bir başarısızlığın göstergesidir. Bu total başarısızlıkta vicdan ve sorumluluk sahibi herkesin payı vardır. Ne dökülen gözyaşları ne kınamalar ne de taziye ziyaretleri yitirdiklerimizi geri getirmedi, getirmeyecek. Yitirdiğimiz çocuklarımızın anne ve babaları yaşam boyu bu ıstırapla yaşayacaklar. Bizler bu acıyı yüreğimize nakşetmeliyiz. Kin ve intikam duygularıyla değil, bir daha yaşanmasın, bir daha yüreklerimize ateş düşmesin diye. Bu ülkede farklılıklarımızla ama huzur ve kardeşlik

içinde, birlikte yaşamanın hiç denenmemiş yolları elbette var".

PATLAMADA GÖSTERİLEN DUYGUSALLIK HER OLAYDA GÖSTERİLMELİ

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Hüseyin Avni Mutlu, sözlerine Diyarbakırlı olan Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiiri ve Ziya Gölkalp'ın "Kürt Türk'süz, Türk de Kürt'süz olmaz" sözlerini hatırlatarak başladı. Diyarbakır'da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası gösterilen duygusallığın her olayda gösterilmesi gerektiğini belirten Vali Mutlu, Diyarbakır'ın tarihi dokusu ve yetiştirdiği birçok değerinin bulunduğunu, tarihi değerleriyle ciddi bir imaja sahip olduğunu ifade etti. Vali Mutlu,

geçmişten ders alarak, ileriye bakarak, kentin imajını kuracak değerlerin oluşturulması gerektiğini söyledi. Mutlu, "Diyarbakır'ın da tebessümle anılmasını yoğunlaştıracak bir imajının oluşturulmasından yanayız. 23 yıldan bu yana bölgeye düşmüş terör, gelişmeyi ve kalkınmayı durdurdu. Terörle ilgili duruşumuzu her vesileyle ortaya koyacağız. Diyarbakır'ın imajını kuvvetlendirmek için net bir duruş sergilemek gerekir" dedi.

DİYARBAKIR'A 5 YILDA 8.5 MİLYAR YTL

Diyarbakır'a 5 yılda 8.5 milyar YTL ödenek ayrıldığını belirten Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise Güneydoğu Anadolu'nun imajında medyanın rolünün çok önemli olduğuna dikkati çekerek, Diyarbakır'la ilgili basında verilen haberlerle başka yerlerde yaşanan olayların veriliş dilinin ve etkisinin aynı olmadığını söyledi. Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır merkezde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından 7 gün geçmesine karşın, olayın televizyon ve gazetelerde olayın yaşandığı günün heyecanıyla verilmesini eleştiriyorum. Bundan sonraki günlerde Diyarbakır'ın imajına nasıl katkıda bulunulabileceğinin ele alınması gerekiyor. Gazetecilerin Diyarbakır ile ilgili olaylarda taraf olmalarını istiyorum. Kentin her alanında ciddi sorunlar var. Herkesin üstüne düşen görevleri mutlaka vardır. Diyarbakır, Türkiye'nin en büyük 20 ili içinde bin kişiye

düşen suç oranı sıralamasında binde 8 oranıyla en alt sıralarda yer alıyor. Ancak imaj yönünden daha farklı gösterilen iller, bu sıralamada binde 16 oranıyla en üst sıralarda bulunuyor".

(SK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title