Haberler

Güneydoğu'dan 184 Ülkeye 4 Milyar 525 Milyon 807 Bin Dolarlık İhracat

Güneydoğ’dan 184 ülkeye yapılan ihracat, yüzde 4’lük artış ile 5.5 milyon dolara çıktı.

Güneydoğ'dan 184 ülkeye yapılan ihracat, yüzde 4'lük artış ile 5.5 milyon dolara çıktı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, ihracatı artırmanın yolunun daha fazla tanıtımdan geçtiğini söyledi.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, temmuz ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, her ay artan ihracat verilerinin bu şekilde devam etmesi için daha fazla tanıtım yapılması gerektiğini belirtti. İhracatçıların sadece ticaret yapmadığını vurgulayan Çıkmaz, "Dünyanın farklı bölgelerine ürün gönderen ihracatçılarımız aynı zamanda birer gönüllü elçidir. Hem ülkesini ve şehrini hem de ürünlerinin tanıtımını yapan işadamlarımız bu şekilde ülke tanıtımına ve ihracatına katkı sunuyor. Türkiye'nin hem tanıtımını hem de ticaretini artırmanın yolu daha fazla ihracatla mümkündür. İhracatı artırmak için daha çok tanıtım yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bölgenin İhracatı artmaya devam ediyor

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3'lük artışla 4 milyar 525 milyon 807 bin dolarlık ihracat kaydı alındığını belirten Çıkmaz, "Aynı dönemde, diğer ihracatçı birlikleri adına da 231 milyon 251 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi yüzde 1,6'lık artışla 4 milyar 757 milyon 58 bin dolar oldu" dedi.

"Güneydoğu'nun ihracatında Ortadoğu ülkeleri ilk sırada"

Bölge ihracatında Ortadoğu ülkelerinin öne çıktığını vurgulayan Çıkmaz, "Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 54,2 payla ilk sırada yer almaktadır. AB ülkeleri yüzde 18,3 ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 10,6 payla üçüncü sırada bulunmaktadır. 184 ülkeye ihracat gerçekleştirildi ve bu ülkelerden Irak, ABD, Suriye, Suudi Arabistan, İran, İtalya, Almanya, İngiltere, İsrail ve Belçika bölge ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir" şeklinde konuştu.

İhracatta öne çıkan ürünlere de değinen Çıkmaz, halı, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, demir çelik mamulleri, dış giyim ile diğer gıda müstahzarlarının bölgeden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olduğunu ifade etti.

"Gaziantep 5'inci il"

Çıkmaz, bölgenin "lokomotif ili" Gaziantep'in bu yılın ocak-temmuz döneminde 3 milyar 662 milyon 543 bin dolarlık ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan beşinci ili konumundaki yerini koruduğunu kaydetti. Çıkmaz, Gaziantep'ten ihraç edilen ürünlerin de hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve ham maddeleri, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri olduğunu sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title