Haberler

Güneydoğu'da Karne Heyecanı

Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Mardin, Bingöl ve Batman'da 2013 2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Mardin, Bingöl ve Batman'da 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Aliemiri Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Vali Mustafa Cahit Kıraç, öğrencilere karne dağıttı. Sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet eden Vali Kıraç, tatilde bol bol kitap okumalarını istedi.

Tatil boyunca derslerin tekrar edilmesi gerektiğini ifade eden Kıraç, "Karnesinde düşük not olan öğrenciler üzülmesin bu dünyanın sonu değil, çalışır düzeltirsiniz. Karnesi çok iyi olan çocuklarımızında derslerine tedbiri elden bırakmadan çok daha iyi çalışmalı. Bu karneler sadece sizin karneniz değil, ailenizin ve öğretmenizin karneleridir. Bu notlar hepinize veriliyor" dedi.

Siirt

Siirt Çevik Ersin Temel İlkokulunda öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ahmet Aydın, il genelinde 3 bin 516 öğretmen ile 96 bin 942 öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin bu tatilde iyi dinlenip ikinci döneme iyi hazırlanması gerektiğini kaydeden Vali Aydın, başarılı öğrencileri kutladı. Siirt Milli Eğitim Müdürü Vekili Enis Önen de tatillerin dinlenmenin hak edildiği dönemler olduğunu anlatarak, velilerin karne değerlendirmesi sırasında çocuklarını zedeleyici davranışlardan kaçınmaları gerektiğini kaydetti.

Şırnak

Şırnak'ta 152 bin 312 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. TOKİ İlkokulu ve Ortaokuluna düzenlenen karne dağıtım töreninde Vali Vekili Mustafa Akgül, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan öğrencilere karne dağıttı. Vali Vekili Akgül, karne alan öğrencilere ayrıca satranç takımı ve hikaye kitapları hediye etti.

-Mardin

Mardin'de okul öncesinde 11 bin 483, ilkokulda 85 bin 972, ortaokulda 74 bin 375 ve liselerde 42 bin 769 olmak üzere eğitim gören 214 bin 599 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Artuklu ilçesindeki Gülser-Mahmut Tatlıdede İlköğretim Okulunda düzenlenen törende Kaymakam Soner Karataşoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer öğrencilere karnelerini verdi. Kaymakam Karataşoğlu, öğrencilerden 15 günlük tatili iyi değerlendirmelerini istedi.

Bingöl

Bingöl Ilıcalar Yatılı İlköğretim Okulunda 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, öğrencilere nasihatte bulunarak "Karnesinde zayıf olanlar üzülmesin ikinci dönemde daha fazla çalışarak notlarını yükseltebilirler. Çok çalışarak ideallerinizdeki mesleklere kavuşursunuz. Okul birincisi olmak için yarışın. Çünkü haziran ayında bütün sınıf birincileri arasından bir okul birincisi seçeceğiz. Çok çalışın, çünkü ideallerinizdeki mesleklere kavuşursanız ülkemizi sizler yöneteceksiniz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve Jandarma Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersinli, öğrencilere karnelerini verdi.

-Batman

Batman'da 169 bin 608 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 19 Mayıs Mahallesindeki Vali Aydın Arslan İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Vali Vekili Şener Çağlar, öğrencilere yarıyıl tatilinde kitap okumalarını, oyuna zaman ayırmalarını ve ebeveynlerine yardımcı olmalarını istedi.

Öğretmenlerin, öğrencileri için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu sayede çocukların geleceğe güvenle bakabildiğini dile getiren Çağlar, yarıyıl tatilinde öğretmenlerden veli ziyaretlerinde bulunmalarını istedi. Çağlar, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ile öğrencilere karne dağıttı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Mardin Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title