Haberler

Güneydoğu'da İlk Ders Zili Çaldı

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

Mardin

Mardin'de 215 bin öğrenci, 10 bin 200 öğretmen ile bin 126 okulda ders başı yapı.

Merkez Artuklu ilçesindeki Selahattin Eyyubi İlkokulunda düzenlenen törene Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, AK Parti milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı katıldı.

Yaman, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. 3 ay boyunca boş kalan okul bahçelerinin yeniden cıvıl cıvıl olmaya başladığına işaret eden Yaman, yaz tatilinde 14 okulun bahçesine çocuklar için havuz kurduklarını hatırlattı.

Yaman, "Bu havuzlar sayesinde çocuklarımız farklı bir eğitim almış oldu. İnşallah şubat tatili içinde buz pateni çalışması düşünüyoruz." dedi.

"Artık bu ülkenin parası dağa gitmeyecek." ifadesini kullanan Yaman, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanlığımız kasım ayında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak bana görev verdiler. O günden sonra dedik ki 'Artık bu ülkenin parası dağa gitmeyecek. Parayı siz değerli öğrencilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize yani önce dezavantajlı gruplara sonra bütün şehre harcayacağız."

Milletvekili Çankırı da Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün adına yapılan okulun ekim ayında açılacağını belirtti.

Miroğlu ise bu okul sıralarında yeni Aziz Sancarlar yetişmesi için çocuklardan çok çalışmalarını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Miroğlu Diyarbakır Çankırı Siirt Politika Güncel Haberler

title