Haberler

Güneydoğu'da Çiğ Köfte Tartışması

Güneydoğu'da, Çiğ Köftenin Ana Vatanı Tartışması Başladı. Çiğ Köfteli Basın Toplantısı Yapan Şekeroğlu Baharatçılık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Satış Müdürü Necmeddin Şekeroğlu, Çiğ Köftenin Anavatanının Kilis Olduğunu İddia Etti. Şekeroğlu, "Kimse Sahiplenmesin, Çiğ Köfte Konusunda Kilis Olarak Rakip Tanımıyoruz" Dedi.

Güneydoğu'da, çiğ köftenin ana vatanı tartışması başladı. Çiğ köfteli basın toplantısı yapan Şekeroğlu Baharatçılık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Satış Müdürü Necmeddin Şekeroğlu, çiğ köftenin anavatanının Kilis olduğunu iddia etti. Şekeroğlu, "Kimse sahiplenmesin, çiğ köfte konusunda Kilis olarak rakip tanımıyoruz" dedi.

Çiğ köftenin anavatanının Kilis olduğunu söyleyen Şekeroğlu, "Kimse çiğ köfteye sahip çıkmasın, ana vatanı Kilis'tir. Bu konuda rakip de tanımıyoruz. 491 yıldır Kilis'te çiğ köfte yoğruluyor. Çiğ köftenin yoğruluşu Mercidabık Meydan Muharebesi'ne dayanır" diye konuştu.

Kilis'e özgü olan çiğ köftenin pratik yapılması için yeni bir set geliştirdiklerini de açıklayan Şekeroğlu, "15 dakika içerisinde çiğ köfte yapılabiliyor. Ben çiğ köfte yapmasını bilmiyorum diyenlerin mazeret üretmesine gerek yok. Set içerisinde tüm baharatları bulunan malzemeler hazır, sadece 3 bardak su ile bir fincan sıvı yağ konuyor. Herkes evinde yapabilir. Ayrıca et sevmeyenler için hazırlanmış patates kullanıyoruz. Setin içerisinde her şey var. Evde, işyerinde çiğ köfte yoğurabilirsiniz" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın, çiğ köfteyi Kilis'ten öğrendiğini iddia eden Şekeroğlu, "Bu konuda rakip tanımıyoruz. Rakip varsa gelsin" dedi.

Şekeroğlu Baharatçılık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Satış Müdürü Necmiddin Şekeroğlu, daha sonra basın mensuplarına çiğ köfte ikramında bulundu.

(MAD-ST-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title