Haberler

Güneydoğu'da Çiftler Erkek Çocuk İstiyor

Özel Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Kliniği Sorumlu Hekimi Opr.dr. Ali Arman, Son 20 Yılda Erkeklerde Sperm Kalitesinde Düşme Olduğunu Söyledi.

Özel Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Kliniği Sorumlu Hekimi Opr.Dr. Ali Arman, son 20 yılda erkeklerde sperm kalitesinde düşme olduğunu söyledi.

Özel Veni Vidi Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan Tüp Bebek Kliniği Sorumlu Hekimi Opr. Dr. Ali Arman, bölgeye hizmet veren tek klinik olduklarını söyleyerek, "Ücretsiz danışmanlık hizmeti de vermekteyiz. Başarı oranı yüzde 40 ile 60 arasında değişiyor. Yaş ortalaması 35 ile 40'ın üzerinde çıktıkça başarı oranı düşmektedir. Van, Siirt, Batman, Erzurum ve Doğubeyazıt gibi bölgelerde ilk özel hastaneler içerisinde şu ana kadar 400 civarında bir başvuru var. 180 ile 200 civarında gebelik var.

Bu bizim için mutluluk verici bur durum" dedi.

Batman, Mardin ve Şırnak'tan daha çok 47 yaş üstü kadınların çocukları olmadığı için üzerlerine kuma gelmesi kaygısıyla kliniklerine başvurduklarını da ifade eden Dr. Arman, "Doğal yolla çocuk sahibi olamayan herkesin evine canlı bebek götürebilmesi için ücretsiz her ay muayene ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Kliniğimizde tüp bebek yöntemini denediğimiz 400 çiftin yüzde 50'si yani 200'ü hayallerine kavuştu. Bölgenin yapısı ve 'erkek çocuğu olmayanın üzerine kuma gelir' korkusu yüzünden tüp bebek

isteyenlerin büyük bir bölümü erkek bebek istiyor. Ama yasalar gereği cinsiyet belirleme yapılmıyor. Mesela iki kız çocuğu olup da erkek çocuğu isteyenler var. Bir hastamız da gelerek, 'Tüp bebek yapmak istiyoruz. Tutmazsa kadını mı boşarım' dedi. Bu da bize sıkıntı yaşatıyor. Her türlü hizmeti en hassas noktasına kadar veriyoruz, ama bazı hastalar kendi sosyal ortamlarında çok ciddi sıkıntılarda olduklarını söyledikleri zaman problemlerle karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

Tüp bebekten gebe kalmış kadınları çalıştırdıklarını belirten Dr. Ali Arman, bu durumun tehlikeli olduğunu düşük yapma durumunun yüksek olduğunu söyledi. Hava ve suya bağlı olarak erkeklerin sperm kalitesinin düştüğünü de belirten Dr. Arman, "Son 20 yılda erkeklerde sperm kalitesinde düşme var. Hava şartları olsun, büyük şehirlerin çalışma stili olsun, insanların bireysel ilişkilerinde stres ve sıkıntılar olsun sperm sayısını etkiliyor. Bunun sonucunda gebelikte engelleyici durumda artmış oluyor. Bu

sebeple tüp bebek ve kısırlık merkezlerine müracaat edenlerin sayısı önümüzdeki günlerde git gide artacaktır. Bunun dışında da biz ilaç desteği veriyoruz. Normal yollardan çocuk sahibi olabilecek çiftler dahi önümüzdeki yıllarda tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak için merkezlere başvuracak. Tüp bebek için laboratuarda en sağlıklı sperm ile kalifiye yumurtalar mikroenjeksiyon yöntemiyle ana rahmi sıcaklığında bir ortamda (inkübator) döllendiriliyor. 3-5 gün takip edildikten sonra en iyileri seçilerek

ana rahmine yerleştiriliyor. Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen çocuklara baktığımızda sağlıklı, sportif, zeki hatta güzel çocuklar görürüz. A,B,C,D kaliteli spermlerden seçilen A kalite sperm ile döllendirilen kaliteli yumurta sayesinde doğacak bebek daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca genetik tarama yöntemiyle (PGD) bazı kan hastalıklarının önüne geçilmiştir ve ilerleme hızla devam etmektedir. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda aileler normal doğum yerine sağlıklı bebekler için tüp bebeği tercih edecekler"

şeklinde konuştu.

(AŞ-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title