Haberler

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı Kurulması İçin "Mutabakat Anlaşması" İmzalandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA), bazı Balkan ülkelerindeki kalkınma ajansları ile Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) kurulması için "Mutabakat Anlaşması" imzaladığı bildirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA), bazı Balkan ülkelerindeki kalkınma ajansları ile Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) kurulması için "Mutabakat Anlaşması" imzaladığı bildirildi.

GEKA'dan yapılan yazılı açıklamada, GEKA uzmanlarının Bosna-Hersek ve Kosova'ya, Kalkınma Ajansları'nın bölgesel kalkınmada edindiği deneyimleri yerinde incelemek ve SEENORDA Başlangıç Konferansı'na katılmak amacıyla bir ziyaret düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, Kosova'daki Prizren şehrinde düzenlenen SEENORDA Başlangıç Konferansı'nın Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan'ın Kalkınma Ajansı temsilcilerinin, belediye başkanlarının, Avrupa Birliği Ofisi temsilcilerinin yanı sıra, Türkiye'den Güney Ege Kalkınma Ajansı

(GEKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) katılımıyla gerçekleştiği bildirildi. Açıklamada, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı oluşturulmasına karar verilen konferansta, konferansa kalkınma ajanlarının "Mutabakat Anlaşması" imzaladığı bildirildi.

Konferansta "Türkiye'deki Kalkınma Ajanslarının İşleyişi, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Güney Ege Bölgesi" konulu bir sunum gerçekleştiren GEKA heyetinin, Saraybosna ve Vogosca'da incelemelerde bulunduğu, Saraybosna Kalkınma Ajansı'na ziyarette karşılıklı olarak ajansların çalışma alanları ve bölgelerin yatırım olanakları üzerine sunumlar yapıldığı kaydedildi.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı

Yayıncı: Hamdi Ateş - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Saraybosna Güney Ege Türkiye Kosova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title