Haberler

Güneydoğu Avrupa Güvenlik Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Konferans salonundan detaylar Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın konuşması Kosova Dışişleri Bakanı Hashim Thaci'nin konuşması Konferanstan detaylar Kosova'da Güneydoğu Avrupa Güvenlik Konferansı Üç gün sürecek konferans kapsamında sığınmacı krizi, terörizm ve radikalizmle mücadele, Ukrayna ve Suriye'deki krizi ve Rusya'nın bu krizlerdeki etkisi ele alınacak Sığınmacı krizi, terörizm ve radikalizmle mücadele, Ukrayna ve Suriye'deki krizler ve Rusya'nın bu krizlerdeki etkisi gibi konuların ele alınacağı "Germia Hill 2016" Güneydoğu Avrupa Güvenlik Konferansı Kosova'nın başkenti Priştine'de başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Konferans salonundan detaylar

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın konuşması

Kosova Dışişleri Bakanı Hashim Thaci'nin konuşması

Konferanstan detaylar Kosova'da Güneydoğu Avrupa Güvenlik Konferansı

Üç gün sürecek konferans kapsamında sığınmacı krizi, terörizm ve radikalizmle mücadele, Ukrayna ve Suriye'deki krizi ve Rusya'nın bu krizlerdeki etkisi ele alınacak

Sığınmacı krizi, terörizm ve radikalizmle mücadele, Ukrayna ve Suriye'deki krizler ve Rusya'nın bu krizlerdeki etkisi gibi konuların ele alınacağı "Germia Hill 2016" Güneydoğu Avrupa Güvenlik Konferansı Kosova'nın başkenti Priştine'de başladı.

Kosova Dışişleri Bakanlığı ile Aspen Enstitüsü tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek konferansın açılında konuşan Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova'nın istikrarlı ve işbirliği yanlısı bir ülke olduğunu belirterek, özellikle terörizm ve radikalizmle mücadelede önemli adımlar attıklarını ve bu nedenle uluslararası toplumun takdirini topladıklarını ifade etti.

Mustafa, Suriye ve Irak'taki savaşlara katılan Kosova vatandaşlarının sayısında önemli ölçüde düşüş gösterdiğine işaret ederek, son yıllarda 300'e ulaşan sayının bugün 70 civarında olduğunu söyledi.

Kosova Dışişleri Bakanı Hashim Thaci de "Küresel meseleler ve NATO ile AB'nin Batı Balkanlar'daki rolü" konulu panelde yaptığı konuşmada, ülkesinin bölgesel işbirliğini sürdürmeye devam edeceğini vurgulayarak, meselelerin çözümündeki tek yolun diyalog, işbirliği ve iyi komşuluk ilişkileri olduğunu ifade etti.

Organize suç, yolsuzluk ve radikalizmle mücadelenin önemine dikkati çeken Thaci, Kosova'nın bu kapsamda önemli bir rol üstlendiğini ve bu nedenle Interpol, Europol ve diğer uluslararası güvenlik mekanizmalarına üyeliğinin önemli olduğunu bildirdi.

Son yıllarda Balkanlar'da düzenlenen en büyük organizasyonlardan biri olan uluslararası nitelikteki konferansa 40 ülkeden yaklaşık 200 temsilci katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsa Mustafa Suriye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title