Haberler

Güneydoğu Anadolu'da Acısız, Kansız ve Dikişsiz 'Hemoroit' Ameliyatları Yapılmaya Başladı

Diyarbakır Özel Sultan Hastanesi'nde, 'Ligasure' Sistemiyle Kansız, Acısız ve Dikişsiz 'Hemoroit' Ameliyatları Yapılmaya Başladı. Bu Sistemin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde İlk Olarak Kullanıldığını Belirten Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mustafa Odabaşı, Sıklıkla Görülebilen Rahatsızlıklardan Hemoroitin Geliştirilen Yöntemlerle Artık Çok Kolay Tedavi Edilebildiğini Söyledi.

Diyarbakır Özel Sultan Hastanesi'nde, 'Ligasure' sistemiyle kansız, acısız ve dikişsiz 'Hemoroit' ameliyatları yapılmaya başladı. Bu sistemin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olarak kullanıldığını belirten Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mustafa Odabaşı, sıklıkla görülebilen rahatsızlıklardan hemoroitin geliştirilen yöntemlerle artık çok kolay tedavi edilebildiğini söyledi.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Özel Sultan Hastanesi'nde, hemoroit ameliyatları lazerle yapılıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez yapılan Lazerli hemoroit ameliyatları, 12 dakika sürüyor. Kansız, acısız ve dikişsiz tedavi yöntemi ile hastalar aynı gün taburcu ediliyor. Ligasure sistemi hakkında bilgi veren Özel Sultan Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mustafa Odabaşı, "Ligasure yöntemiyle yapılan hemoroit ameliyatlarında hemoroitli bölgede kanama yapan damarlar elektrotermal bir cihazla yapıştırılır, daha sonra yapıştırılan damar kesilir. Bu yöntem diğer klasik ameliyatlara oranla çok daha avantajlıdır. 45-50 dakika olan ameliyat süresi Ligasure sistemiyle 5-12 dakikaya iniyor. Sabah ameliyat olan bir hasta, öğleden sonra taburcu olabiliyor. Ligasure sisteminde dikiş olmadığı için çevre dokulara da zarar verilmiyor ve hasta daha çabuk iyileşiyor. Ayrıca kanama olmadığı için operasyonu gerçekleştiren cerrah için de büyük bir rahatlık sağlıyor. Klasik hemoroit ameliyatlarında, hastalarda iyileşme süresi 35-40 gün civarında iken, Ligasure sisteminde bu süre 16 güne iniyor. Böylece hastaların işe dönme süreleri de ortalama 21 günden 7 güne iniyor. Hastalar hemen taburcu edildiği için de hastane masrafları azalıyor" diye konuştu.

(ME-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title