Haberler

A Milli Takım Belarus'u 2-1 Mağlup Etti

Güncelleme:

Mersin'de özel maçta Belarus'u konuk eden Ay Yıldızlılar, Burak ve Umut'un golleriyle sahadan 2-1 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Türkiye - Belarus

Adana'da 1-0 kazandığımız Kuzey İrlanda maçının ardından yine özel karşılaşmada bu kez Mersin'de Belarus'u konuk eden Ay Yıldızlılar, devresi 1-1 beraberlikle geçilen mücadelede Burak'ın 89'da attığı golle rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. İlk yarıya hızlı başlayan Terim'in öğrencileri, 4. dakikada Umut'un golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakalarken 10'da Rodionov skora tekrar dengeyi getirdi. İlk yarının kalan bölümünde rakibin baskılı oyunu karşısında etkisiz kalan millilerimiz devreye 1-1'lik eşitlikle girildi.

İkinci yarıda kanatları kullanmaya çalışan Ay Yıldızlılar topu 3. bölgeye taşımakta zorlanmasa da son vuruşlarda etkisiz kalınca skoru değiştireme çabalarımız sonuçsuz kaldı. 71'de Bilal Kısa'nın yerine oyuna giren Burak Yılmaz, 89'ta attığı golle millilerimizi bir kez daha üstünlüğe taşıdı. Uzatmalarda Belarus'un kullandığı serbest vuruş auta gidince Terim'in öğrencileri sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Türkiye- Belarus karşılaşmasının detayları için tıklayın

Test sürüşleri

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan Türkiye- Belarus hazırlık maçıyla Mersin, tarihinde ilk kez A Milli Takım seviyesinde bir maça ev sahipliği yaptı. Millilerin stada girişi sırasında bazı Mersin İdmanyurdu taraftarları, takım kaptanı Arda Turan'a çiçekle takımlarının atkısını verdi.

Taraftarlar maraton tribünlerini doldururken, kale arkalarında boşluklar dikkati çekti. Ay-yıldızlı futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarladan büyük ilgi gördü. Türkiye, Belarus maçında ilk 11'deki kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Kuzey İrlanda maçında ilk 11'de yer alan Semih Kaya ve Mehmet Topal, Belarus maçında kadroda yer almadı. Bu iki oyuncunun yerine, Aykut Demir ile Umut Bulut sahada yer aldı. Daha önce kadroya alınmasına rağmen forma giyme şansı bulamayan Aykut Demir bu maçla ilk kez milli formayla tanıştı.

Türkiye, Belarus maçıyla birlikte 512. karşılaşmasına çıkarken, teknik direktör Fatih Terim de A Milli Takım Teknik Direktörü olarak 98. kez sahada yer aldı. Türkiye, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda bugüne kadar çeşitli yaş kategorilerinde oynadığı 15 milli maçın, 14'ünü kazanırken, bir karşılaşmada ise berabere kaldı.

Karşılaşmanın özeti

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Fatih Terim Umut Bulut Türkiye Belarus Spor Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title