Haberler

Güney Sudan Hükümeti, Sudan'daki Vatandaşlarını Ülkeye Getirmek İçin Çalışma Başlattı

Güney Sudan yönetiminin, Temmuz 2011'de ayrıldığı Sudan’ın değişik kentlerinde yaşayan 40 bin vatandaşının ülkelerine dönebilmeleri için çalışma başlattığı bildirildi.

Güney Sudan yönetiminin, Temmuz 2011'de ayrıldığı Sudan'ın değişik kentlerinde yaşayan 40 bin vatandaşının ülkelerine dönebilmeleri için çalışma başlattığı bildirildi.

Güney Sudan Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Michael McCoy, başkent Cuba'da gazetecilere yaptığı açıklamada, başta Sudan'ın başkenti Hartum olmak üzere ülkenin değişik kentlerinde 40 bin Güney Sudan vatandaşının bulunduğunu, bu kişilerin ülkelerine dönebilmeleri için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bu kapsamda Sudan devleti ve Uluslararası Göç Örgütü ile temas halinde olduklarını ifade eden McCoy, bakanlar kurulunun aldığı karar doğrultusunda Sudan'daki vatandaşlarının ülkelerine dönebilmeleri için hükümetin 17 milyon dolar tahsis ettiğini açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün, 14 Mayıs'tan bu yana Sudan'da bulunan Güney Sudan vatandaşlarının tespiti için çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.

Sudan'da 1983-2005 yıllarında yaşanan iç çatışmalar nedeniyle güneydeki halk, başkent Hartum ve çevre kentlere göç etmek zorunda kalmıştı. - Sudan

Kaynak: AA / Güncel

Hartum Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title