Haberler

Güney Sudan'daki Olaylar

Cumhurbaşkanı Mayardit, isyancıların lideri Machar ile görüşecek.

Güney Sudan hükümet sözcüsü Michael McCoy, Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in isyancıların lideri Riek Machar ile görüşmeyi kabul ettiğini bildirdi.

McCoy, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlediği basın toplantısında, Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) ve müzakerelere katılan ülkelerin talebi doğrultusunda, Mayardit'in, Machar ile bir araya geleceğini söyledi.

Mayardit'in Addis Ababa'ya gelerek Machar ile görüşeceğini belirten McCoy, söz konusu görüşmeyle müzakerelerin desteklenmesi ve ülkede yaşanan krize çözüm bulunmasının amaçlandığını belirtti.

Öte yandan AA muhabirine konuşan bir IGAD yetkilisi de Mayardit ile Machar'ın cuma günü Etiyopya Başbakanı Haile Mariam Desalegne'nin başkanlığında görüşeceğini ifade etti.

Güney Sudan Mayardit'in, 16 Aralık 2013'te görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından ordu ile Machar yanlıları arasında çatışmalar başlamıştı.

Krize çözüm bulunması amacıyla hükümet yetkilileri ile Machar'a bağlı heyetler arasında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da 3 Ocak'ta başlayan ve IGAD'a bağlı ara bulucu heyetin gözetiminde yürütülen müzakerelerin ilk turu kapsamında, 23 Ocak'ta çatışmalara son verilmesini öngören anlaşma imzalanmış ancak kağıt üzerinde kalmıştı. Taraflar son olarak insani yardımların ulaştırılması için güvenlik koridorları açılması konusunda anlaşmıştı. - Addis Ababa

Kaynak: AA / Politika

Addis Ababa Etiyopya Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title