Haberler

Güney Kore'ye Muhafazakar Devlet Başkanı

Güney Kore'de 10 Yıl Aradan Sonra Tekrar Muhafazakar Bir Aday Devletin Başına Geçti. Çarşamba Günü Yapılan Seçimlerde Liberal Rakibi Chong Dung-young'a Karşı Oyların Yüzde 48.7'sini Kazanan Eski Seul Belediye Başkanı Lee Myung-bak, Önceliğinin Ekonomiyi Canlandırmak Olacağını Söyledi.

Güney Kore'de 10 yıl aradan sonra tekrar muhafazakar bir aday devletin başına geçti. Çarşamba günü yapılan seçimlerde liberal rakibi Chong Dung-Young'a karşı oyların yüzde 48.7'sini kazanan eski Seul Belediye Başkanı Lee Myung-Bak, önceliğinin ekonomiyi canlandırmak olacağını söyledi.

Hakkındaki yolsuzluk soruşturmalarına rağmen liberal kanadı yenilgiye uğratan Myung-Bak, soruşturmaların sonunda aklanacağına inandığını belirtti. Tarihi seçim zaferi sonrasında bir konuşma yapan Myung-Bak, ülkenin baştan sona yenilenmesi gerektiğini, ayrıca Kuzey Kore'ye insan hakları sicilini iyileştirmesi için baskı yapacağını kaydetti.

Belediye başkanlığı yaptığı dönemde şehrin hayat kalitesini yükseltmek için betonla kaplanmış bir nehri yeniden açtırarak çevresini parklarla süsleyen Myung-Bak, şehir içi taşımacılığını modernleştirmiş ve belediyenin idari yapısını daha verimli hale getirmişti.

37 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Güney Kore'de halk da yeni devlet başkanından öncelikle ülke ekonomisini canlandırmasını bekliyor.

(DW-AFP-İB-İB-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title