Haberler

Güney Kore Vatandaşlarının Borçlarını Siliyor! Amaç, Hayata Yeni Bir Başlangıç Yapabilmeleri

Güncelleme:

Güney Kore hükümeti, borcu en fazla 9 bin 128 dolar olan vatandaşlarının hayata yeni bir başlangıç yaparak ekonomiye katkı verebilmeleri için borçlarını sileceğini duyurdu.

Güney Kore 1 milyon 600 bin vatandaşının borçlarını sileceğini duyurdu. Sebebi ise hayata taze bir başlangıç yapabilmelerine yardımcı olmak.

LİMİT 9 BİN 128 DOLAR

Silinecek borçlar için üst limit 9 bin 128 dolar olarak belirlendi. Bu da yaklaşık 35 bin TL yapıyor. Ayrıca borçların 10 yıl ve üzeri bir geçmişi olması şartı aranıyor.

ULUSAL MULULUK FONU KARŞILAYACAK

Yeni başkanın söz verdiği üzere gerçekleştireceğini duyurduğu borç silme işlemi için daha önce kurulmuş olan Ulusal Mutluluk Fonu kullanılacak. Hükümet halkın borçlarından endişe duyuyor ve bunun ekonomiyi kötü etkilediğini düşünüyor. Borçları silinen vatandaşların ekonomiye katkı yapabileceklerine inanılıyor. Borçların iptalinin vatandaşları risk almak konusundan cesaretlendirmesi ümit ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güney Kore Komik - İlginç Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

Bahtsız bedevi:

Kardeşler,suriyeli kardeşlerimize 34, milyar dolar harcayan devlet,eminimki çok zir günler geçiren ve borçları yüzünden ailesinden ve yaşadığı şehirden uzak kalan bi çok kardeşimizin de icralik olmuş olan borçlarını silme gücüne sahip bence,,motoru bi sıfırlamak lazım,,adm ne olmuşsa olmuş,şanssizlik,iyi niyet,yada hata yapmış olamazmı,,,devletimuz bence bi an önce bu konuyu muhakkak çözmeli, kudretli türkiye cumhuriyetine bu çok mu zor,,,eyyy hükümet,,ey cumhurun başkanı yaparsa siz yaparsinız bu iyiliği bu vatana, ,hadi bakalim

11
3
yanıtYanıtla
bahtsız mehmet:

kardeş bize zam yapmasınlar borç silmeleri lazım değil anamız ağladı vergi kdv bizim devlet gebersekte 10 kruşunu brakmaz

yanıt5
yanıt2
ahmet:

örnek ülke bizde de tam tersi 35 bin zamanla oluyor 135 bin insana verilen değer farkı

11
0
yanıtYanıtla
Nadir:

Bizdeki Aç GÖLÜLÜK NERDEVAR. NE ŞÜKRETMEK BAR.NE DOYUMLULUK VAR. OLSADA AÇIMDİYOR OLMASADA. BÖYLEBİR BEDAVACILIK OLSA BUSEFERDE AZ VERDİ ŞE...... DERLER. YETERKİ ÇALIŞMA İSTEGİ İŞ YAPMA İSTEGİ OLSUN .TÜRKİYEMİZ CENNET NAMKÖR OLMAYANA!!!!!!!

5
4
yanıtYanıtla
CEMAL OKKA:

bizimde 30 lira borcumuz var faizle kendini 3 e katlamış. neyim varki alacan gel al. beni duyun gel al bişiyimde yok. ne varsa başkasının adına yaptırıyom gel al hadi nasıl alacaksan

7
2
yanıtYanıtla
Hacı:

Allah nazardan saklasın Türkiye gibi bir ulkeymis

4
4
yanıtYanıtla
CESUR YÜREK:

E Güzel, bizede lazım bi kıyak

6
1
yanıtYanıtla
Gerçekler:

Bizimkinin de maşallahı var, maaşları az verip zamları arttırarak vatandaşı kredi çekmeye itiyor. Sıkışan vatandaş da ya kahırdan ölüyor ya da intihar ediyor. Çok çocuk yap desen ne olur, sen onları kendi ellerinle öldürüyorsun zaten...

4
2
yanıtYanıtla
apranti:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınsiz taze taze yiyin paralar gel aldiyorsunuz devlet alıçanı bırakmaz arkadaşlar alır

1
4
yanıtYanıtla
.............:

Borcuna sadık ama ödeyemeyen insanlara uygulanabilecek güzel bir uygulama

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title