Haberler

Güney Kore: "Kuzey Kore'nin Denemesi Gerçek"

Güney Kore Hükümetin, Kuzey Kore'nin Dün Yaptığını İlan Ettiği Nükleer Denemenin Gerçek Olduğunu Açıkladı.

Güney Kore hükümetin, Kuzey Kore'nin dün yaptığını ilan ettiği nükleer denemenin gerçek olduğunu açıkladı.

Güney Kore Birleştirme Bakanı Lee Jong-Seok, Kuzey Kore'nin dün yaptığı nükleer denemenin gerçek olduğunu, ancak başarılı olup olmadığını öğrenmek için 2 haftalık bir inceleme gerektiğini kaydetti.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki ilişkilerden sorumlu olan Bakan Lee, parlamentoda olağanüstü toplantıdaki konuşmasında, "Hükümet, Kuzey Kore'nin bir nükleer deneme yaptığını düşünüyor" dedi, ancak komşusu Kuzey Kore'yi dünyanın nükleer güce sahip dokuzuncu ülkesi olarak kabul etmediklerini kaydetti.

Birçok ülke, Kuzey Kore'deki nükleer tesisin bulunduğu yerden yapay deprem sinyalleri kaydedildiğini açıklamış, ancak bunun bir nükleer deneme olup olmadığını doğrulayamamıştı.

Beyaz Saray, dün akşam bu denemenin gerçekten yapılıp yapılmadığını öğrenmek için 1-2 gün gerekli olabileceğini açıklamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanlığı güvenlik danışmanı Song Min-soon ise, nükleer denemenin başarılı olup olmadığının 2 hafta içinde öğrenilebileceğini kaydetti.

Güney Kore Teknoloji ve Bilim Bakanlığı da, İsveç'ten atmosferde radyo-izotopların izlerini saptayan bir dedektör temin etmeyi öngördüklerini açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title