Haberler

Güney Kore Büyükelçisinden Teşekkür

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-Ghi Choi, Antalya Valiliğine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-Ghi Choi, Antalya Valiliğine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-Ghi Choi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Choi'yi, Kemer'deki kazada yaralanan Güney Koreli turistlere verdiği desteklerinden dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başlayan yardım trafiğine minnettar olduklarını kaydetti.

Kazada yaralanan 4 aileden 3'ünün Güney Kore'ye döndüğünü kaydeden Choi, "Bir aile hala tedavi görüyor. Bu ziyaret kapsamında hastanedeki aileleri de ziyaret ettik. Bu kapsamda sizi de ziyaret ettik. Sizi de kazayla ilgili teflondan rahatsız ettik kusura bakmayın. Cumhurbaşkanınızın, Güney Kore Cumhurbaşkanına baş sağlığı dilediğini ve olayla ilgileneceğini aktardı. Kendisine de teşekkür ederiz. İki ülke arasındaki işbirliğini çok yönlü olarak devam ettireceğiz. Büyükelçi olarak, bu işbirliğini devam ettirebilmek için çalışmaya devam edeceğim. Antalya ziyaretimde de gördüm ki Türk milletinin sıcak kanlı olduğunu ve Korelilere yardım ettiğini tekrardan anladım" dedi.

Choi'yi 20 bin Türk Kore Savaşına katıldığını hatırlatarak, Kore halkının barış ve özgürlüğü için 8 bin kilometre uzakta savaşan şehit ve gazilere minnettar olduklarını belirtti.

Karaloğlu: "İşbirliği daha da gelişecek"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise ziyaretin üzücü bir kazadan sonra olduğunu ifade ederek, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Güney Kore halkına bağ sağlığı dilediklerini söyledi.

Kazanın hemen ardından Güney Koreli konsoloslar iyi bir işbirlikleri olduğunu ve gerekenleri en hızlı şekilde yaptıklarını dile getiren Karaloğlu, "Hastaların tedavisi, cenazelerin nakli konusunda sorun yaşamadık. Dost ve kardeş ülke Güney Kore halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

"Normal servise çıktı"

Son hastanın da bugün yoğun bakımdan normal servise alındığını ifade eden Vali Karaloğlu, "Doktorlar bir hafta daha tedavisinin hastanede devam edilmesinin uygun olduğunu söylediler. Oğlu da doktor yakından ilgileniyorlar. Doktorlar tedavisini tamamladığında hastamızı ülkesine göndereceğiz."

"Cumhurbaşkanımız yakından ilgilendi"

Karaloğlu, kazanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore'den dönüşünde meydana geldiğini hatırlatarak, "Uçaktan kazayla ilgilendiler, talimatları oldu. Kuzey Kore'deki güzel gelişmelerden sonra belki bu kaza üzücü oldu. Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluk Kore Savaşı yıllarına dayanır. Bir çok Türk askeri hayatını kaybetti, gazi oldu. Her şehrimizde Kore Gazilerimiz vardır. Kore halkı ile Türk halkı arasında kan bağı oluştu gibi. İlişkilerde üst düzeyde. Büyükelçinin katkılarıyla bu ilişkiler çok daha üst düzeye çıkacaktır" dedi.

4 gün önce Kemer ilçesi Phaselis kavşağında meydana gelen trafik kazasında 4 Güney Koreli turist hayatını kaybetmiş, 4'ü yaralanmıştı. Yaralılardan 2'sinin tedavisi ayakta yapılırken, 1'i yoğun bakım, 1'i normal serviste olmak üzere 2 yaralının hastanede tedavilerine devam ediliyor. Öte yandan yoğun bakımdaki hastanın normal servise alındığı bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Güney Kore Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title