Haberler

Güney Çin Denizi'ndeki Gerginlik

KUALA Japonya ile Filipinler arasında savunma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

KUALA Japonya ile Filipinler arasında savunma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

InquirerNet'in haberine göre, iki ülke arasında imzalanan anlaşma, Japonya'nın Filipinler'e savunma teçhizatı sağlamasını öngörüyor.

ABD'nin bölgedeki iki önemli müttefiki arasında savunma alanında ilk olma özelliği taşıyan anlaşma çerçevesinde ilk etapta Filipinler'e keşif uçaklarının verilmesi planlanıyor.

Filipinler Savunma Bakanı Voltaire Gazmin, anlaşmanın, savunma araç gereçleriyle teknolojisinin sağlanmasının yanı sıra iki ülke arasında bu alanda ortak araştırma ve geliştirme projelerine olanak tanıyacağını söyledi.

Gazmin, Filipinler ve Japonya'nın anlaşmayla stratejik işbirliğini geliştireceğini de ifade ederek Filipinler'in savunma kapasitesini geliştirmesinin, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Anlaşmaya, özellikle Çin'in Doğu ve Güney Çin Denizi'nde çeşitli adalar üzerindeki hak iddia etmesi ve bu yönde bazı somut adımlar atmasının neden olduğu belirtiliyor.

Japonya ve Filipinler geçen yıl düzenledikleri ortak deniz tatbikatıyla güvenlik alanında ilişkilerini yeni bir seviyeye taşımıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title