Haberler

Gündüz Sağlık Müdürü, Akşam Doktor

ŞIRNAK İl Sağlık Müdürlüğüne yaklaşık bir ay önce atanan Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük, gündüz kurumda görevini yaparken akşam saatlerinde ise Şırnak Devlet Hastanesi'nde hasta bakıyor.

ŞIRNAK İl Sağlık Müdürlüğüne yaklaşık bir ay önce atanan Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük, gündüz kurumda görevini yaparken akşam saatlerinde ise Şırnak Devlet Hastanesi'nde hasta bakıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Nedim Uzun'un 24 Ekim'de görev yerinin değiştirilmesi ile yerine atanan Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük, gündüz kurumda çalışırken, akşamları da Şırnak Devlet Hastanesi'ne geçerek hasta bakıyor. 2015-2017 arasında Cizre ilçesindeki Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Şırnak'ta daha önce yapılmayan mesane kanseri ameliyatı, ağızdan parça alma, idrar yolu ameliyatı, böbrek ve böbrek üstü tümör alma ameliyatı, bağırsaktan idrar torbası ve varikosel ameliyatı gibi operasyonları başarıyla gerçekleştirerek adından söz ettirdi.

Hafta içi zamanın yetmediği durumlarda hafta sonları da hasta bakacağını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, "Müdürlüklerimiz dışında, akşam saat 17.00-18.00'den sonra, bakabildiğimiz maksimum düzeyde hastaya hizmet vermeye başlayacağız. Sadece poliklinik şeklinde olmayacak. Gün gelecek 6- 7 hastaya bakınca, 18.00-19.00'dan sonra da belki 19.00 ile 22.00 arasında ameliyata geçeceğiz. Biz buraya gelince sadece gidip müdürlükte oturalım, müdürlüğün işini yapalım değil, bizim derdimiz vatandaşa hizmet ise bunu üroloji uzmanı olarak iki koldan yapacağız. Bizim bir vasfımız müdürlük kısmıdır. Müdürlük makamında vatandaşa hizmet edeceğiz. Bir de hasta bakma noktasında uyum sağlamaya çalışacağız. Hasta bakma için bir gün önceden hastalar organize edilecek. Biz geleceğiz burada hastalara bakacağız. Baktık vaktimiz yetmiyor, hafta sonları dahil olmak üzere ameliyat yapmamız gereken yerde ameliyatımızı yapıp, hastalarımızı mağdur etmeyecek şekilde hastalarımıza bakacağız" dedi.

Hastalar için verimli olmak adına günde 10 kişiye bakacağını anlatan Op. Dr. İsmail Başıbüyük, "Günde 10 hasta bakacağım. Bu uygulama, göreve başladığımız ilk gün düşüncemdi. Ama ilk bir ay müdürlüğün bir dağınıklığı vardı, onu toparlamam gerekiyordu. Bu dağınıklığı toparladıktan sonra da planladık. Planımız şu şekilde; mesai saati her gün 10 hasta, hem hasta için verimli olabilecek bir süreye ayırabilmek. Hedefimiz 10 tane hastaya bakabilmek. Yapabilirsek de ameliyat şeklinde 7 ila 10 arası günde 2 tane ameliyat planımız var. Sadece haftanın 5 günü değil, biz buraya hizmet etmeye geldik. Bizim derdimiz saat kavramı, zaman kavramı değil, gecenin 1'inde de aransa 'Bir ameliyat var' dense, müdürlük başka bir şey ama hizmet noktasında ben bir üroloji uzmanıyım, gelip burada gecenin 1'inde, 3'ünde saat fark etmeksizin gelip ameliyatımı yaparım, hastama bakarım" diye konuştu.

Cizre'de görev yaptığı sırada günde 130 hastaya baktığını anlatan İsmail Başıbüyük, "Bunu yapmamızın nedeni doktor eksikliği değil, hasta fazlalığıdır. Ben Cizre Devlet Hastanesi'nde çalışırken günde 130 hasta bakıyordum. Sabah 8'de başlardım, akşam 7'ye kadar hasta bakardım. Çok fazla hasta var. Bir hekime düşen hasta sayısı çok fazla. Benim hasta bakarak diğer hekimlerin üzerindeki yükü de hafifletmem gerekiyor. Yük hafifledikçe emin olun ki hastaya verilen hizmetin kalitesi de artacaktır" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Devlet Hastanesi Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title