Haberler

Gündüz İşçi, Akşam Solist

Güncelleme:

Suriye asıllı Türk vatandaşı Adil Şan, gündüzleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin basın yayın bölümünde işçi, akşamları ise solistlik yapıyor.

Adem Yılmaz - Suriye asıllı Türk vatandaşı Adil Şan, gündüzleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin basın yayın bölümünde işçi, akşamları da belediyeye bağlı Türk Halk Müziği korosunda solistlik yapıyor.

Suriye'nin Halep şehrinde yaşarken 6 yıl önce ailesine haber vermeden Türkiye'ye gelen Şan, vatandaşlık müracaatı yapıp Gaziantep'e yerleşti.

Türk vatandaşı olduktan sonra Gaziantepli Hatice Yıldız ile hayatını birleştiren Şan, yıllarca hayalini kurduğu Türkiye'de yaşamaktan büyük memnuniyet duyuyor.

AA muhabirinin görüştüğü Şan, yıllarca Türkiye sevdasıyla yaşadığını, ailesinin engellemesine karşın 2006 yılında Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini söyledi.

Türkü söylemeye küçük yaşlarda başladığını, uzun yıllar köy köy dolaşarak düğünlerde türkü söylediğini aktaran Şan, Halep'e yerleşince de sanatını düğünlerde icra etmeye devam ettiğini belirtti.

Türkiye'ye geldikten sonra da düğünlerde türkü söylemeye devam ettiğini kaydeden Şan, bu arada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı iş başvurusunun kabul edilmesinin ardından devlet tiyatrosunun ses ve ışık sistemleri bölümünde bir süre çalıştığını anlattı.

Şan, Gaziantep ile Halep'in "kardeş şehir" olmasının ardından belediyenin basın-yayın bölümünde çalışmaya başladığını, tercümanlığın yanı sıra basın yayın bölümünde kamera ve fotoğraf işleriyle uğraştığını ifade etti.

-"Belediye yetkilileri sesimin güzelliğini Halep'te öğrendi"

Adil Şan, belediye yetkililerinin sesinin güzelliğini Halep'te fark ettiğini belirterek, şunları aktardı:

"Eski bakanlardan Selma Aliye Kavaf ile Halep gezisine gitmiştim, onlara rehberlik yapıyordum. Bakanımız sesimin güzel olduğunu duymuş, bir türkü söylememi rica etti. Ben de okudum, bir türkü iki oldu, üç oldu... Bu gezide belediyeden de yetkililer vardı. 'Sesin güzelmiş, seni belediyenin Türk Halk Müziği Korosuna alalım' dediler. O şekilde koroya dahil oldum, 3 yıldan beri gündüzleri belediyede basın yayın bölümündeyim akşamları da koroda sahne alıyorum. Profesyonel bir koromuz var, bu ekibin içinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum."

İlk albümünü 2004 yılında Suriye'de çıkardığını söyleyen Şan, Türkiye'ye geldikten sonra da iki albüm çıkardığını söyledi.

Şan, yeni albüm çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

-"Ben buradayım ama aklım Halep'te"

Adil Şan, Suriye'de devam eden savaşın kendisini çok üzdüğünü de belirtti.

Ailesinin bir kısmının halen Suriye'de yaşadığını ve aklının onlarda olduğunu dile getiren Şan, iç savaşın bir an önce bitmesini istediğini söyledi. Şan "Ben buradayım ama aklım Halep'te" dedi.

Ülkesinde dünyanın gözü önünde katliam yapıldığına dikkati çeken Şan, bu nedenle insanların memleketlerini terk ederek, sığınmacı konumuna geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen Şan, "Türkiye merhametli bir devlet, Türkiye olmasaydı bu insanların hali ne olurdu. İyi ki Türkiye var, iyi ki Türkler var. Yüz bine yakın insan Türkiye'ye sığındı, onun için Türkiye'ye ve Türk halkına, Suriyeliler adına sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title