Haberler

Gündoğdu, ABD'deki Kanlı Saldırıyı Değerlendirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Toplumdaki şiddetin, öğretmenin öğrencinin öldürülmesi, dövülmesi, Amerika'da ve Türkiye'de; bunun maneviyat boşluğundan kaynaklandığını görmek lazım" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Toplumdaki şiddetin, öğretmenin öğrencinin öldürülmesi, dövülmesi, Amerika'da ve Türkiye'de; bunun maneviyat boşluğundan kaynaklandığını görmek lazım" dedi.

'Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferansta konuşmak üzere

Ordu'ya gelen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündoğdu, ABD'deki kanlı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündoğdu, "Amerika'da öldürülen öğrenci ve öğretmenler, şiddet kurbanı olmuştur. Suriye halkı bir diktatörün şiddeti altındadır. Ülkemizde bazen doktora, öğretmene, hemşireye bazense devlet memuruna şiddet uygulanıyor. Bazen kocası karısını dövüyor, bazen karısı kocasını dövüyor. Bazen evrensel hukukun doğuştan gelen hakkının serbest olmaması dolayısıyla başörtü özgürlüğü gibi, devletin bunu yasaklamaya devam etmesi ile inandığı gibi memuriyet yapamayan kadına da uygulanan şiddetin ve devlet eliyle uygulanan boyutlarından birisidir. Toplumdaki şiddetin, öğretmenin öğrencinin öldürülmesi, dövülmesi, Amerika'da ve Türkiye'de bunun maneviyat boşluğundan kaynaklandığını görmek lazım. İnsanlar hangi dinin mensubu olursa olsun, bir evrensel ahlakı, başkasına zarar vermenin vicdanları rahatsız edecek olması eğitimini, ahlak eğitimini alması lazım. Ülkemiz için de söylüyorum. Bir insanın ölümünü kainatın ölümü sayan; bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu sayan bir inanca, bir medeniyet değerine mensubuz. Bu medeniyet değerinin mirasçıları gençler birbirine zarar verir hale gelmiş, hele de bazen ölümlere, can almaya kadar gidecek boyutta ise, burada sosyal devletin alt yapıdan eğitim kademesine kadar birçok önlem alması lazım ama maneviyat boşluğunun da din eğitimi ile giderilebileceğini yetkililerimizin görmesi gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"DÜRÜST VE ERDEMLİ OLMAK TEST ÇÖZMEKTEN DAHA İYİDİR"

"Toplumda öğretmene bakışla ilgili bir sıkıntı var" diyen Genel Başkan Gündoğdu, "Öğretmenler Günü'nde hazırladığımız araştırmada toplum, öğretmene geçmiş yıllardaki gibi değer vermiyor. ya da toplum, çocuğunun hayata hazırlanmasında öğretmenin rehberliğine, onun öğrencisine yapacağı inşacılığa ve liderliğe ihtiyaç duymayıp, sadece test çözmede çocuğunun yardımcı olunmasını istediği için, hayata hazırlıkta daha çok test çözenin öne çıktığı çarpık bir yaklaşım var. Vatandaşlarımıza çağrım; öğretmenlerin çocuklarımıza dürüst olmayı, erdemli olmayı öğretmesinin çözülecek bütün testlerden daha önemli olduğu gerçeğini hep beraber görmemiz lazım. Eğer bunu görebilirsek elbette hem test çözsün, hem de ahlaklı olsun"diye konuştu

Eğitim-öğretimde serbest kıyafet uygulaması ile ilgili konuşan Gündoğdu, "Özgürlükten kimseye zarar gelmez. İlkokul, ortaokul, lise ve bütün öğrencilere topyekun bir özgürlük getirmiyor. Tek tipten daha rahat daha serbest hayata geçişin başlangıcıdır. 'Burada ben özgür olabilirim ama millet yoksul olmasa' diye sözde özgürlükçüler var. Avrupa'da okulları geziyoruz. Öğretmenin veya öğrencinin ne giydiği kimsenin umurunda değildir. Yoksulluk sadece önlükte değildir. Siz önlük giydirebilirisiniz ama kantinde alışveriş yaparken zaten fakir çocuğun simit bile alamadığını göreceksiniz. Ayakkabısından göreceksiniz. Cep telefonları ilkokula kadar indi. Telefon markalarından aile standardının ne olduğunu zaten görüyoruz. Türkiye'de artık 10 TL'ye bütün aile çocuklarına pantolon gömlek alabilecek konumda. Tek tipçilikten yararlananlar, bir askeri kışla gibi mili güvenlik dersleriyle, darbelerle tek tip kıyafetler ile körü körüne devlete itaat eden yaklaşımlar oyunlarının bozulduğunu görüyorlar. Bu artık Türkiye'nin algı değişimidir" dedi.

Bu açıklamanın ardından Genel Başkan Aydoğdu, Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferansta konuştu. Programı Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bostan ve çok sayıda eğitimci ve memur takip etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Gündoğdu Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title