Haberler

Gündeme Dair

Güncelleme:

Fed Başkanı Janet Yellen, Kongre sunumunun ikinci gününde de piyasalarda esen olumlu havayı değiştirmedi.

Oldukça sıkı bir istihdam piyasası olduğunu belirten Yellen kademeli faiz artışları konusunda temkinli kalınacağını bildirdi. Yellen bilanço daraltma planının yavaş ve kademeli biçimde olacağını kaydetti.

Yellen'in açıklamalarından güç bulan piyasalar, bugün açıklanacak ABD TÜFE'si öncesinde de enflasyon görünümünü değerlendirmekteler ve bu yüzen hisse senedi piyasası özellikle finansal hisseler öncülüğünde alıcılı. Tahvil faizlerinde yukarı yönlü hareket var. ECB Başkanı Draghi'nin 3 yıl aradan sonra Ağustos'ta ABD'deki Jackson Hole toplantısına katılacak olmasının ve bu toplantıyı Eylül ECB toplantısı öncesinde parasal genişlemeden çıkış sinyali vermek için kullanabileceğine yönelik kaynakların sızdırdığu bilgiler, Alman bonolarının değer kaybetmesine ve Avrupa'da tahvil faizlerinde yukarı hareket görülmesine neden oldu.

Türkiye'de Mayıs ayında cari açık 4,98 milyar USD olan piyasa beklentisinin üzerinde 5,24 milyar USD olarak açıklandı. Cari açık aylık bazda geçen yılın aynı dönemine göre 2,13 milyar USD artarken, yıllıklandırılmış bazda cari açık da böylece 33,02 milyar USD olarak gerçekleşti. Şubat ayında yıllıklandırılmış bazda cari açık 35,34 milyar USD seviyesindeydi. Ocak – Mayıs 2017 dönemi cari açığı ise 16,85 milyar USD oldu.

TCMB'nin her Perşembe açıkladığı haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre; yabancı yatırımcıları 7 Temmuz haftasında 48 milyon USD hisse senedi alırken, tahvil ve bonoda ise 222 milyon USD tutarında satış yaptı. Böylece net menkul kıymet çıkışı 174 milyon USD olarak gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title