Haberler

Gündem Özeti / 6 Şubat 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülke büyükelçileriyle bir araya gelecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülke büyükelçileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi Proje Tanıtım Toplantısı ile Şanlıurfalılar Federasyonu Gala Yemeğine katılacak.

(Gaziantep/11.30/18.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı"nda Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülke genelinde başlatılacak "Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası"nın Kızılay Milli İrade Meydanı'ndaki açılışına katılacak.

(Ankara/12.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ATO Congresium'da sahnelenecek olan Troya Operası'nı izleyecek.

(Ankara/20.00)

5- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Materyaller" toplantısına katılacak.

(Ankara/15.00)

6- TBMM'den

Genel Kurulda, Maden Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi görüşülecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verecek.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı Tüzüğünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Arasında IFAD Ülke Ofisi-Doğu Avrupa ve Orta Asya Merkezi Kurulmasına İlişkin Ev Sahibi Ülke Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/14.00/10.00/10.30)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Kiraz ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve belediye başkanlığında vatandaşlarla bir araya gelecek. Ödemiş ilçesinde Yeşilbademli Kooperatif Süs Bitkileri Üreticileri ile görüşecek olan Pakdemirli, Tire'de de çeşitli sivil toplum kuruluşları, esnaf ve muhtarlarla bir araya gelecek.

(İzmir/10.00/11.30/12.30/14.00/15.30/17.00)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılı hedeflerine ilişkin" basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/19.00)

3- TÜİK, geçen yılın üçüncü çeyreğine ilişkin hanehalkı yurt içi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından düzenlenen "Ekonomi ve Zanaat" konulu 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer eserlerden oluşan serginin açılışı, Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde yapılacak.

(Ankara/19.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.

(Washington)

2- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ayasofya'yı, Fener Rum Patriği Bartolomeos eşliğinde Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret edecek, Yunanistan Başkonsolosluğu'nda İstanbul'da yaşayan Rumların temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/09.15/11.30/18.30)

3- Makedonya'nın NATO'ya üyelik sürecinde son aşama olan katılım protokolü imzalanacak.

(Brüksel)

4- Bangsamoro Organik Yasası (BOL) referandumunun ikinci turunda bazı bölgelerin özerk bölgeye katılımı için sandık başına gidilecek.

(Ankara/Mindanao)

5- Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefetin düzenlediği gösteriler, ABD'nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.

(Caracas)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Gaziosmanpaşa Doğa İlkokulu'nda liseler arasında düzenlenen "İyi Yönetim İlkeleri" yarışmasının tanıtım etkinliğine katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

3- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılanmasına Ankara Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek

(Ankara/09.30)

Düzce'de, FETÖ/PDY'nin "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, 22'si tutuklu, 18'i firari 77 sanığın yargılanması sürecek.

(Düzce/10.00)

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturması kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 91 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından sunulan Talat Sait Halman Çeviri Ödülü ve Ahmet Cemal İlk Çeviri Ödülü, düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

(İstanbul/17.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçlarında Evkur Yeni Malatyaspor-Göztepe, Galatasaray-Hatayspor karşı karşıya gelecek.

(Malatya/18.30/İstanbul/20.30)

2- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 14. ve son haftasında D Grubu'nda Beşiktaş Sompo Japan, Slovenya temsilcisi Petrol Olimpija ile deplasmanda karşılaşacak.

(Ljubljana/20.30)

3- Basketbolda Erkekler FIBA Avrupa Kupası 2. tur I Grubu 6. ve son hafta maçında Pınar Karşıyaka, Kosova temsilcisi Z Mobile Priştine'ye konuk olacak.

(Priştine/21.00)

4- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında A Grubu'nda VakıfBank, Bulgaristan temsilcisi Maritza ile VakıfBank Spor Sarayı'nda karşılaşacak. E Grubu'nda ise Fenerbahçe Opet, Polonya'nın Chemik takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00/Szczecin/20.00)

5- Voleybolda Kadınlar CEV Kupası 4'lü final turu ilk maçında Galatasaray HDI Sigorta, Romanya temsilcisi CSM Volei Alba Blaj'ı Burhan Felek Voleybol Salonu'nda konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

6- Voleybolda Kadınlar Challenge Kupası 4'lü final turu ilk maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor, Yunanistan'ın AO Thiras takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Santorini/20.30)

7- Dünya Para-Tekvando Şampiyonası Antalya'da sona erecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title