Haberler

Gündem Özeti / 5 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- AK Parti, CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- AK Parti, CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kartaltepe Kent Ormanı'nda, "Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programına katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde "Google For Education" protokol imza töreni ve "Google Üniversite Seçimim" platformu tanıtımında yer alacak.

(Ankara/10.00)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin birinci yılı dolayısıyla Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya katılacak.

(Ankara/09.30)

4- TBMM'den

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına dair kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Adalet Komisyonu'nda Bilirkişi Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(15.00/15.30)

EKONOMİ

1- Bi·li·m, Sanayi· ve Teknoloji· Bakanı Fi·kri· Işık, TÜBİTAK Hedef Türkiye Çalıştayı'na katılacak, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Media Laboratuvarı'nı, Forsyth Enstitüsü'nü, Harvard İnnovation Laboratuvarı'nı, Wyss İnstitute'yi ziyaret edecek, Harvard–Kocaeli Üniversitesi Değişim Programı Araştırmacı Ödülü sahipleri ile görüşecek.

(Massachusetts/Boston)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hollandalı yatırımcılarla bir araya geleceği CEO toplantısına katılacak, Rotterdam Limanı'nı ziyaret edecek, MÜSİAD tarafından gerçekleştirilecek akşam yemeğinde bulunacak.

(Rotterdam/Lahey)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Microsoft Ankara Zirvesi'ne katılacak, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Ödül Töreni'nde yer alacak.

(Ankara/09.30/11.00)

4- TÜİK, 2014-2015 dönemine ilişkin bitkisel ürün denge tablolarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'da dördüncüsü düzenlenen Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ikili görüşmeler yapacak.

(Ramsar)

2- KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunacak.

(Lefkoşa)

3- TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu heyeti, Hollanda Gençlik Dairesi ve parlamentoda temaslarda bulunacak, Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Rotterdam)

4- Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki gerginlik ve diplomatik gelişmeler izleniyor. AGİT Minsk Grubu, krizi görüşmek üzere Viyana'da bir araya gelecek.

(Bakü-Erivan-Viyana)

5- Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bir araya gelecek.

(Paris)

6- İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin serbest bırakılması için esirlerin aileleri tarafından oturma eylemi düzenlenecek.

(Ramallah)

7- Suriye'deki iç gelişmeler, geçici ateşkesin durumu, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Şair Behçet Necatigil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumla anılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Sadri Alışık, doğumunun 91. yılında mezarı başında, oğlu Kerem Alışık ve sanatçı dostları tarafından anılacak.

(İstanbul/12.00)

3- Türk sinemasının ünlü oyuncusu İzzet Günay için "Saygı Gecesi" düzenlenecek, sanatçının koleksiyonları bir sergiyle sanatseverlere sunulacak.

(İstanbul/19.30)

4- Yılmaz Güney, ölümünün 32. yılında, "Halkın Sanatçısı, Halkın Savaşçısı" belgeseli ile anılacak.

(İstanbul/20.00)

5- Fahir Atakoğlu, Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Ali Sunal, Doğa Rutkay, Tuvana Büyükçınar ile merhum Attila İlhan, FMV Işık Okullarından ödül alacak.

(İstanbul/11.45)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finali, oynanacak iki maçla başlayacak. Bayern Münih-Benfica ve Barcelona-Atletico Madrid karşılaşmaları yapılacak.

(Münih/Barcelona/21.45)

2- Hentbolda Bayanlar Süper Lig play-off çeyrek final serisinde 2. maçları yapılacak. Ardeşen Gençlik-Üsküdar Belediyespor, Muratpaşa Belediyespor-Genç Uşakspor ve Zağnosspor-İzmir Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları oynanacak.

(Rize/Antalya/Trabzon/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title