Haberler

Gündem Özeti / 10 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına ve Putin tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak.

Anlaşma imza töreni ve Putin ile ortak basın toplantısına iştirak edecek ve Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak Erdoğan, temaslarını tamamlayarak Moskova'dan ayrılacak.

(Ankara/10.30/Moskova)

2- CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, Hilton Garden Inn Otel'de iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek; Gölbaşı, Bala, Şereflikoçhisar ve Akyurtlu muhtarlarla toplantı yapacak.

(Ankara/09.30/TBMM/11.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda bir araya gelecek, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Memur-Sen'in ev sahipliğinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatacak.

(Erzurum/11.30/14.30/16.30/20.00)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, halk oylaması çalışmaları kapsamında düzenlenen programa iştirak edecek.

(Ağrı/13.00)

3- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Belediyeyi ziyaret edecek, Bahçe ilçesi sakinleriyle buluşacak, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelecek ve STK temsilcileri sohbet toplantısı yapacak.

(Osmaniye/11.45-19.00)??

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi'nde Fati·h Yeni·li·kçi· Projeleri· Geli·şti·rme Merkezi· lansmanına, Avcılar Hilton Otel Double Tree'de İsti·hdam Teşvi·kleri· İşveren Bi·lgi·lendi·rme Toplantısı'na ve Esenler Kültür Merkezi'nde Rumeli·li· Vatandaşlarla Buluşma'ya katılacak.

(İstanbul/11.00/17.00/20.00)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beyazşehir Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi temel atma törenine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansına iştirak edecek.

(Kayseri/14.00/18.00)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çimen Gurme'de Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca düzenlenecek kahvaltıya, Valilik'te 16 derslikli lise hizmet binasının yapımı protokol imza törenine katılacak.

"Beyaz Bayrak" alan 95 okul için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ödül törenine iştirak edecek Yılmaz, Sivas Termal Otel'de Gürün ve Doğanşar mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelecek.

(Sivas/10.00-16.30)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, il merkezi ve Banaz ilçesinde DSİ'nin toplu temel atma ve açılış törenleri ile Eşme ilçesinde Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı merasimine katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Eşme ilçesinde fidan dikimi gerçekleştirecek.

(Uşak/09.30-16.00)

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Narman, Uzundere, Tortum ilçelerinde kaymakamlık ve belediye başkanlıklarını ziyaret edecek, vatandaşlarla bir araya gelecek, Uzundere'de sandık görevlileri ve eğitimcilerle toplantı yapacak.

(Erzurum/09.30-18.30)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, kadınlarla ve partisinin il yöneticileriyle toplantıda bir araya gelecek, esnafa, şehit yakınlarına, yaşlı ve engellilere ziyaretler gerçekleştirecek, gençlerle yemekte buluşacak.

(Van/11.15-19.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Alucralılar Derneğini ziyaret edecek; sanayici, işadamları, esnaf ve sanatkarlarla toplantı yapacak, hanımlar konağını açacak ve TÜGVA Samsun Şubesinin toplantısına katılacak.

(Samsun/11.30-21.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, esnafı, AK Parti İl Başkanlığını ve İmam Hatipliler Platformu'nu ziyaret edecek, TSO ve esnaf odaları ile buluşacak.

(Tunceli/10.30-13.30)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, MÜSİAD 95. Genel İdare Kurulu kapsamında verilecek yemekte konuşacak.

(Tekirdağ/19.00)

4- TÜİK, ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Almanya'da Köln Yunus Emre Enstitüsü'nde spor dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek ve "15 Temmuz Anma Programı: İçimizdeki Kahramanlar" programına katılacak.

(Köln)

2- Spor Toto Süper Lig'in 24. haftası, Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe maçıyla başlayacak.

(Alanya/20.00)

3- TFF 1. Lig'in 24. haftası, Göztepe-Ümraniyespor maçıyla start alacak.

(İzmir/18.30)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes-Brose Bamberg ve Olympiakos-Darüşşafaka Doğuş karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/21.00/Atina/22.45)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda İspanya'nın Perfumerias Avenida takımıyla karşılaşacak.

(Salamanca/22.30)

6- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray-Good Angels, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Wisla Can Pack, Bellona AGÜ-BLMA ve Yakın Doğu Üniversitesi-ESBVA LM maçları oynanacak.

(İstanbul/16.00/Hatay/18.00/Kayseri/İstanbul/19.00)

7- 45. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/17.00)

8- Spor Toto 2. Lig'de 26. hafta maçları oynanacak.

9- Spor Toto 3. Lig maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Moskova Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title