Haberler

Gündem Gazetesine 30 Gün Yayın Durdurma Cezası

Gündem Gazetesi, Bölüce Terör Örgütü "PKK" Propagandasını Yaptığı Gerekçesi ile İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından 30 Gün Süreyle Yayın Durdurma Cezasına Çarptırıldı.

-Gündem gazetesi, bölüce terör örgütü "PKK" propagandasını yaptığı gerekçesi ile İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 gün süreyle yayın durdurma cezasına çarptırıldı.

İSTANBUL(ANKA) - Gündem Gazetesi, bölücü terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile 30 gün süreyle yayın durdurma cezası aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gündem Gazetesi'nin 2 ve 3 Eylül tarihli sayılarında yayınlanan ve terör örgütünün yöneticilerinden Murat Karayılan tarafından kaleme alınan "Halklaşalım Kazanalım" ve "Sözde Değil Pratikte Özeleştiri" başlıklı yazılarda bölücü terör örgütü PKK propagandası yapıldığı gerekçesi ile soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmada, söz konusu yazılarda terör örgütü propagandası yapıldığı sonucuna varan savcılık, Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde gazetenin bir ay süreyle kapatılması talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Talebi görüşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın istemini haklı bularak, Gündem gazetesine 30 gün süreyle yayın durdurma cezası verdi.

Gazete, daha önce de yine örgüt propagandası yaptığı suçlamasıyla 6 Mart 2007 tarihinde 30 gün, 9 Nisan 2007'te 15 gün ve 12 Temmuz 2007'te 15 gün yayın durdurma cezası almıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title