Haberler

Gündem Gazetesi Bir Ay Süreyle Kapatıldı

Gündem Gazetesi'nin Yayını, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından Verilen 2 Ayrı Kararla Durduruldu. Kapatılmaya Gerekçe Olarak Gazetenin Abdullah Öcalan'ın Cezaevinde Zehirlendiğine İlişkin Haberler Gösterildi.

Gündem Gazetesi'nin yayını, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 2 ayrı kararla durduruldu. Karara gerekçe olarak, gazetenin Abdullah Öcalan'ın "cezaevinde zehirlendiğine" ilişkin haberler gösterildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen iki ayrı kararla Gündem Gazetesi'nin yayını bir ay süreyle durduruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Vekili tarafından yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, gazetenin 2 Mart 2007 tarihli sayısında Öcalan'ın zehirlendiğine ilişkin haberleri gerekçe göstererek, 5287 sayılı Basın Kanunu'nun 25. Maddesi gereğince gazetenin yayınının bir ay süreyle durdurulmasına karar verdi.

Kararı veren aynı yargıç aynı gün içinde ikinci bir karar daha alarak, tekrar gazetenin bir ay süreyle yayının durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, bu kez de gazetenin 5 Mart 2007 tarihli sayısını gerekçe göstererek, 5287 sayılı Basın Kanunu'nun 25'inci maddesi gereğince bir aylık yayın durdurma kararı verdi. Böylece aynı mahkeme aynı gün içinde aynı kanunu gerekçe göstererek 2 ayrı yayın durdurma kararı vermiş oldu. Mahkemenin yayın durdurma kararındaki "toplumdaki demokratik hayatın sürdürülebilirliği için müdahalenin gerekli olduğu" şeklinde yorum dikkat çekti.

Mahkemenin yayın durdurma kararına tepki gösteren Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Genç, aynı mahkeme tarafından aynı gün içinde aynı kanuna dayandırılarak 2 ayrı yayın durdurma kararının verilmiş olmasını skandal olarak değerlendirdi. Genç, "Bu şekilde verilmiş bir karardan da anlaşılacağı üzere, mahkemeler keyfi kararlar alabiliyorlar ve mevcut yasaları bile çiğneyebiliyorlar" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title