Haberler

Gündem / 9 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya gelecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "41.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya gelecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "41. Muhtarlar Toplantısı"na katılacak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yıldırım ABD'de

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Washington'da Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya gelecek.

Yıldırım, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunda Musevi toplumu temsilcileriyle buluşacak.

Birleşmiş Milletler binasını ziyaret edecek Yıldırım, Genel Sekreter Antonio Guterres ile görüşecek.

Başbakan Yıldırım, Lotte York Palace Otel'de verilecek akşam yemeğinde, yatırımcı ve iş adamlarına hitap edecek.

(Washington/New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütünün düzenleyeceği "Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlık Sistemleri" programına katılacak.

(Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sheraton Hotel'de düzenlenecek "Şehircilik Şurası Bildirge Okunması" programına iştirak edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarında yer alacak.

Romanya Savunma Bakanı Mihai- Viorel Fifor ve Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka ile ayrı ayrı görüşecek olan Canikli, DEAŞ'la mücadele konulu toplantıya katılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM'den

Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ekonomi Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/14.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Adnan Menderes Üniversitesi akademik yılı ve teknokent açılışına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Sanayi ve Ticaret Odası Sertifika Töreni ile İncirliova Deve Sucuğu coğrafi işaret başvurusunun yapılmasına iştirak edecek, AK Parti İl Başkanlığına ve OSB'ye ziyaret gerçekleştirecek.

(Aydın/11.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ticaret Sanayi Odası ve İmam Hatipliler Platformu toplantılarına katılacak, AK Parti İl Başkanlığını, esnafı ve Valiliği ziyaret edecek.

(Hakkari/11.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haliç Kongre Merkezi'nde 3. Global Satshow etkinliğine katılıyor.

Arslan, Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de Türk Keneşi Haberleşme Bakanları Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri ile finansal yatırım araçlarının ekim ayı reel getiri oranlarını duyuracak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30 )

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin'deki temasları izleniyor.

(Pekin) (Fotoğraflı)

2-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya gelecek.

(Çelyabinsk)

3- Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşecek.

(Cakarta) (Fotoğraflı)

4- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD ile Türkiye arasında vize işlemleri konusunda yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suudi Arabistan'daki görevden almalar ve tutuklamalar ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8-Yemen'de yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2017'de ödül alan fotoğraflar, Moskova'daki Red October Gallery'de açılacak.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 4 subay, 178 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 5 er olmak üzere 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 polisin "casusluk ve yasa dışı dinleme" suçundan yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla, firari sanıklar Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu 81 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

3- İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Can Dündar'a silahlı saldırı davasının görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, özel maçta Romanya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Cluj/21.15) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Barcelona Lassa takımıyla karşılaşacak.

(Barcelona/23.00) (Fotoğraflı)

3- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu, Kuzey İrlanda-İsviçre ve Hırvatistan-Yunanistan maçlarıyla başlayacak.

(Belfast/Zagreb/22.45)

ÖZEL HABER

1- Türkiye Ar-Ge ve tasarımda gaza bastı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

"Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısı, bugün itibarıyla 800'e ulaştı"

"14 ilde, 22 sektörde olmak üzere toplam 109 tasarım merkezi, 38 ilde 38 sektörde olmak üzere toplam 691 Ar-Ge merkezi bulunuyor"

"Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yaklaşık 44 bin Ar-Ge ve tasarım personeli istihdam ediliyor, 26 bine yakın proje tamamlandı ya da çalışmalarına devam ediliyor, yaklaşık 10 bin tescilli patent ve patent başvurusu bulunuyor"

(Mehtap Yılmaz/Ankara)

2- GRAFİKLİ- Eğitim harcamalarında aslan payı "yeni okul" yatırımlarına

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 bütçesinden yatırım ödeneği olarak belirlenen yaklaşık 8 milyar liralık kaynaktan en büyük pay ihtiyaç duyulan yerleşim bölgelerine okul yapımı için ayrıldı

Gelecek yıl yeni okul yapımı için toplam 4 milyar 491 milyon lira harcanacak

Bakanlık, ihtiyaç duyulan bölgelerde ilk ve ortaokul yapımı için ayırdığı kaynağı geçen yıla göre ikiye katlayarak 1,5 milyar liraya çıkardı

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri için 1 milyar 120 milyon lira, Anadolu liseleri yapımı için 720 milyon lira, imam hatip lisesi yapımı için ise 690 milyon lira kaynak ayrıldı

Yatırım bütçesinden 1 milyar lira FATİH Projesi'ne, 682 milyon lira okulların ders araç, gereç ve donanımına, 597 milyon 100 bin lira okulların bakım, onarım, tadilat ve depreme karşı güçlendirilmesine, 300 milyon lira okul yapımı için arsa kamulaştırmasına harcanacak

(Selma Kasap/Ankara)

3- NATO Karargahı'nda "topuk sesleri"

Brüksel'deki NATO Karargahı'nın ev sahipliği yaptığı Savunma Bakanları Toplantısı'nda kadın etkisi göze çarptı

Ana gündemi NATO'nun komuta yapısı, ittifakın Afganistan'daki görevi ve Kuzey Kore'nin nükleer programı olan toplantılara katılan 29 bakandan 7'si kadınlardan oluşurken erkek bakanlarının koyu renk takım elbiselerle yer aldığı "aile fotoğrafı"nda kadın bakanlar renkli kıyafetleriyle dikkat çekti

İlk kez 7 kadın bakanın katıldığı NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Almanya'yı Ursula von der Leyen, Fransa'yı Florence Parly, İtalya'yı Roberta Pinotti, Hollanda'yı Ank Bijleveld, İspanya'yı Maria Dolores de Cospedal Garcia, Slovenya'yı Andreja Katic, Arnavutluk'u ise Olta Xhaçka temsil etti

(Sarp Özer-Ata Ufuk Şeker/Brüksel)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title